Mare atenţie! Băutura care îngălbeneşte dinţii mai rău decât cafeaua  

1 2 jpg jpeg

Potrivit lui Jordan Kirk, specialist stomatolog, multiple ceaiuri pot duce la îngălbenirea dinţilor dumneavoastră: "Dinţii pot absorbi substanţa tanină din ceai, ducând la decolorarea şi îngălbenirea dinţilor".

Ceaiul conţine mai mulţi compuşi care sunt vinovaţi pentru îngălbenirea dinţilor, iar conform studiilor, cu cât ceaiul este mai puternic, cu atât îngălbenirea va fi mai accentuată. Surprinzător este faptul că nu doar ceaiurile negre îţi pot afecta zâmbtul, iar cel mai periculos pentru dinţi este ceaiul verde, care conţine cel mai ridicat nivel de tanină. Această substanţă este atât de puternică încât de multe ori este folosită pentru a vopsi pielea în industria textilă. Cu toate acestea, substanţa este considerată a fi un antioxidant foarte puternic şi sănătos, care luptă împotriva cancerului şi a bolilor de inimă. Nivelurile ridicate de tanină creează plăci dentare, care pot duce la tenta de galben a dinţilor afectaţi. Pentru a evita aceste efecte nedorite, doctorul Payal Sharma Birch, medic dentist recomandă să vă periaţi dinţii timp de cel puţin două minute, de două ori pe zi, alocând 30 de secunde pentru fiecare parte a gurii.