Machiaj rezistent pe căldură

1 2 jpg jpeg

Alege produse în funcţie de tipul de ten

Înainte de a aplica un produs de machiaj, este necesar să-ţi hidratezi tenul. Poţi alege o cremă cu textura lejeră, un gel sau un serum. În cazul în care produsul pe care îl foloseşti este prea gras, machiajul nu va rezista multe ore. Pentru tenul normal sau mixt, potrivite sunt cremele uşoare, care nu conţin alcool şi parfum. În cazul în care te confrunţi cu acnee, optează pentru produsele din a căror compoziţie lipseşte uleiul, dar care au dimeticon, substanţă care absoarbe sebumul. Persoanele cu tenul uscat trebuie să folosească un produs cu ceramide, substanţe care hidratează intens pielea.

Cum te protejezi de soare

Pentru a-ţi păstra pielea sănătoasă, este nevoie să o aperi de efectele negative ale radiaţiilor solare ultraviolete A şi B (UVA şi UVB). Poţi să faci asta folosind un produs de îngrijire fotoprotector. El te fereşte de arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii şi de cancerul de piele.

După ce ai folosit crema de faţă, întinde prin mişcări circulare o cantitate generoasă de produs fotoprotector. Cremele care au substanţe active - avobenzon, octinoxat şi oxybenzon trebuie utilizate cu 20 de minute înainte de a ieşi din casă, iar cele cu dioxid de titan şi oxid de zinc te protejează imediat, fără să fii nevoită să aştepţi ca ele să se absoarbă în piele.

Nu uita de baza pentru machiaj!

Pe timpul verii, după ce-ţi hidratezi bine faţa şi foloseşti cremă cu protecţie solară, aplică o bază pentru machiaj sau primer. Astfel, pregăteşti tenul pentru aplicarea fondului de ten. Alege un produs care nu conţine ulei şi întinde o picătură cât un bob de mazăre. Aşteaptă 5 minute şi abia apoi începe să te machiezi.

Ce fond de ten alegi

Varianta lichidă pe bază de silicon este mult mai rezistentă decât cea cu ulei. În plus, pe căldură, fondul de ten pe bază de ulei face ca faţa să lucească şi blochează porii, în combinaţie cu transpiraţia. În schimb, siliconul acţionează ca o barieră între piele şi umiditate, prevenind ca produsul să curgă şi fixează foarte bine culoarea. Pentru ca tenul să nu pară foarte încărcat şi ca machiajul să arate cât mai natural, întinde prin tamponări din mijlocul feţei spre exterior 2-3 picături de fond de ten cu un bureţel din spumă de latex. Acesta se foloseşte puţin umezit şi facilitează întinderea fondului de ten lichid.

Optează pentru un corector solid

Întrucât petele şi coşurile se accentuează din cauza căldurii şi a transpiraţiei, trebuie să le acoperi, pentru a nu fi observate. Pentru asta, aplică pe zonele cu probleme corector solid şi nu lichid. Îl poţi tampona cu pensule sau cu buricele degetelor. Important este să nu-l întinzi, ci să-l tamponezi, pentru uniformizare.

Fixează machiajul cu pudră compactă

După ce ai aplicat corectorul, apelează la o pudră compactă pentru fixarea machiajului. Pe lângă asta, produsul absoarbe excesul de sebum şi poate fi utilizat şi pe post de fard de obraz. Dar, dacă nu este folosită corect, pudra poate scoate în evidenţă liniile fine şi ridurile.

Vara, optează pentru o pudră translucidă şi aplic-o prin tamponare, atât pe bărbie, frunte, nas, obraji, cât şi pe pleoape. Astfel, fardurile vor adera mai bine. După pudrarea tenului, foloseşte un şerveţel pentru a înlătura excesul de pulbere. La nevoie, reaplică produsul.

Info

În zilele călduroase, evită fondul de ten cu acoperire mare.

Rimel şi creion dematograf rezistente la apă

Stiliştii recomandă să foloseşti mascara şi dermatograf rezistente la apă, pentru a preveni ca machiajul ochilor să curgă sau să se strângă şi să formeze cute.Sudoarea şi umiditatea pot afecta machiajul, mai ales dacă eşti dată cu creion de ochi şi mascara. În locul dermatografului, poţi folosi tuş dacă vrei să-ţi accentuezi linia genelor.

Machiază-ţi ochii cu farduri minerale

Deoarece rezistă timp îndelungat dacă transpiri, pe timp de vară, apelează la fardurile de ochi minerale, sub formă de pudră. Pentru aplicare, ai nevoie de o pensulă cu peri scurţi. Astfel, fardul nu se va împrăştia uşor.

Balsam de buze în loc de gloss

Dacă obişnuieşti să foloseşti un gloss, renunţă la acesta vara şi înlocuieşte-l cu un balsam de buze colorat şi care să conţină vitamina E şi ceară de albine. Stai departe de produsele care au în compoziţie arome, acid salicilic şi mentol, întrucât usucă foarte tare buzele.

Trucuri ca machiajul să reziste mai multe ore

· După ce ai aplicat crema de faţă, aşteaptă 5 minute, pentru ca produsul să se absoarbă bine în piele.

· Întinde un strat subţire de fond de ten. În caz contrar, pielea va transpira şi mai mult, iar produsul se va scurge.

· Când ai terminat să te machiezi, pulverizează pe faţă, de la distanţă, apă termală.

· Ai grijă să ai mereu la-ndemână şerveţele absorbante pentru a îndepărta sudoarea de pe ten, în special din zona T (frunte, nas şi bărbie).

Recomandările noastre

Balsam de buze Lush Lips, Avon, 4,99 lei

Fond de ten cu consistenţă uşoară, Avon, 11,99 lei

Pudră compactă Final Touch, Avon, 18, 39 lei

Bază pentru machiaj, Oriflame, 20,90 lei

Set corector, Oriflame, 26,90 lei

Creion de ochi Khol, Melkior, 19,90 lei

Fard de ochi compact mineral, e.l.f., 15,4 lei

Bureţei pentru machiaj, Oriflame, 8,5 lei