Iti cade părul? Iată ce să încerci!

1 2 jpg jpeg

R─âd─âcina de brusture. Patru linguri din aceast─â plant─â se fierb la un litru de ap─â timp de 15 minute. Decoctul se bea pe parcursul unei zile.

Uleiul de rozmarinstimuleaz─â cre┼čterea p─ârului. Cu c├óteva ore ├«nainte de sp─âlare, fric┼úioneaz─â r─âd─âcina firului cu acest ulei. De asemenea, cu ceaiul de rozmarin se poate cl─âti p─ârul.

Urzica. Se maseaz─â r─âd─âcina p─ârului cu o infuzie concentrat─â de frunze de urzic─â sau cu tinctur─â de urzic─â.

Coada caluluiactivează circulaţia sanguină, stimulând foliculii părului. Cu infuzia de coada calului, se poate clăti părul.

Ceaiul verde. Unele studii au eviden┼úiat c─â unul dintre antioxidan┼úii din ceaiul verde, catehina, ar fi eficient ├«n tratamentul cheliei, mai ales la b─ârba┼úi. Po┼úi bea p├ón─â la trei ce┼čti de ceai verde pe zi, dar nu cu dou─â ore ├«nainte de culcare, pentru c─â ├«┼úi poate da insomnii.

Palmierul pitic(Saw Palmetto sau Serenoa repens), disponibil în magazinele naturiste, sub formă de capsule, poate da rezultate bune în tratarea calviţiei. Cu loţiunile pe bază de palmier pitic se poate masa pielea capului, de două ori pe zi, timp de trei luni.

Alifia de propolis. Timp de patru luni, se fricţionează scalpul cu această alifie.

Uleiul de măsline. Cu două ore înainte de spălare, se masează pielea capului cu ulei de măsline. Acest remediu poate fi aplicat timp de două săptămâni. Asemănător, se poate folosi uleiul de ricin.

Tinctura de ardei iute. 200 g de ardei iute se lasă la macerat în 100 ml de alcool, timp de opt zile. Cu această tinctură, se masează pielea capului de două ori pe săptămână, cu câteva ore înainte de splălare.

Sucul de ceap─â. Bogat─â ├«n sulf, care ajut─â la regenerarea capilar─â, ceapa este recomandat─â ├«n prevenirea ┼či ├«n tratamentul calvi┼úiei. De dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â, ├«nainte de sp─âlare, se maseaz─â r─âd─âcinile p─ârului cu suc proasp─ât de ceap─â.

Nucul. Infuzia cu frunze de nuc poate ├«nt─âri r─âd─âcina firului de p─âr, ajut├ónd ├«n acela┼či timp la regenerare.

Oţetul de mere. Se fricţionează scalpul timp de o săptămână, insistând asupra zonelor unde cade mai mult păr.