Îngrijirea părului creţ şi uscat

Cele mai bune metode pentru prevenirea vârfurilor despicate jpeg

Părul creţ este una dintre cele mai frumoase daruri pe care le poate avea o femeie de la natură. Cu toate acestea este şi o pacoste, mai ales atunci când se încurcă, este uscat şi nu îi mai găseşti nicio aşezare. Aşadar, iată câteva sfaturi pentru îngrijirea părului creţ şi uscat.

Îngrijirea părului creţ şi uscat – alege produse hidratante pentru părul tău creţ

Îngrijirea părului începe cu spălarea lui. Aşa că, dacă vrei un păr creţ strălucitor, ai nevoie de un şampon şi un balsam eficiente. Un şampon hidratant, pe care să îl foloseşti de 2-3 ori pe săptămână este primul pas spre a avea un păr cu bucle naturale frumoase. Apoi, o mască intensă de păr nu trebuie să-ţi lipsească dacă eşti creaţă. Masca de păr sau uleiul de păr se va aplica fără rădăcină, astfel se evită încărcarea acesteia. Oricum, rădăcina se hrăneşte singură prin firul de păr.

Încearcă să foloseşti produse cât mai naturale, pentru a nu-ţi distruge, cu timpul, superbele bucle. De aceea, foloseşte un pieptene cu dinţii rari, pentru a putea să îl descurci. Ideal este să îl piepteni după ce aplici masca de păr. Începe cu vârfurile şi urcă încet spre rădăcină.

Îngrijirea părului creţ şi uscat – evită feohnul şi împrospătează părul cât mai natural

Părul creţ şi uscat nu ar trebui uscat cu feohnul. Dacă este neapărată nevoie, atunci se foloseşte la viteze minime. Cel mai bine este să fie uşor tamponat după spălare şi lăsat în voie să se usuce. Imediat după spălare este bine să folosiţi un produs, gen spumă sau gel, pentru a face buclele cât mai strălucitoare. Şi de această dată ar fi bine să foloseşti produse de luciu naturale pentru păr uscat. După uscare încearcă să nu îl mai piepteni, aşa va rămâne mult mai mult timp compact, ci eventual doar trece degetele prin el.

Fiind un tip de păr special, părului creţ i se potrivesc tunsori special şi curajoase. Pentru a-l păstra cât mai frumos, se taie vârfurile un cm la 3 luni. Părul creţ şi uscat nu se filează decât în cazuri excepţionale, dar se împleteşte, căci arată foarte spectaculos. Tunsorile în scări sunt printre cele mai potrivite.

Îngrijirea părului creţ şi uscat – hidratează intens o dată pe săptămână

Un alt sfat pentru îngrijirea părului creţ şi uscat este să nu îl vopseşti. Vopseaua arde părul şi strică frumuseţea buclelor. Dacă vrei să îl vopseşti, ai grijă să foloseşti mai des ulei şi mască de păr pentru hidratare. Săptămânal poţi face un tratament de hidratare intensiv, mai ales dacă alegi să îl vopseşti. Se aplică mască hidratantă sau ulei hidratant pe părul umed şi se împătureşte cu un prosop înmuiat în apă fierbinte şi stors. Peste acest prosop se pune un prosop uscat, efectul de saună va hidrata părul foarte bine. După ce acţionează câteva minute, clăteşte şi lasă părul în voia lui să se usuce.

O pernă de mătase poate să te ajute să nu îţi mai încurci buclele pe timpul nopţii. Astfel, părul tău se va descurca mai repede, iar buclele vor rămâne cât mai mult timp ferme şi frumoase.