Iarna, hidratarea mâinilor este esenţială

1 2 jpg jpeg

Pielea mâinilor este mai sensibilă, deoarece este mai mult expusă factorilor exteriori: vânt, frig, detergenţii folosiţi în timpul treburilor casnice. Toate acestea cauzează uscarea, iritarea şi îmbătrânirea pielii.

Astfel, filmul hidrolipidic este agresat şi suferă modificări zilnice, astfel că nu îşi mai poate îndeplini eficient rolul de barieră protectoare a pielii.

În cazul persoanelor cu vârsta peste 40 de ani, se produce îmbătrânirea naturală, astfel că pielea se usucă mai uşor.

De aceea, trebuie luate măsuri din timp pentru îngrijirea mâinilor. Este recomandat ca în timpul treburilor casnice să se poarte mănuşi de menaj. De asemenea, purtarea mănuşilor atunci când ieşim din casă iarna este mai mult decât necesară. De asemenea, iarna, crema de mâini trebuie aplicată de două ori pe zi.

Parafina îngrijeşte mâinile uscate

Tratamentele cosmetice cu parafină ajută la hidratarea corespunzătoare a pielii, ceea ce le face potrivite pentru îngrijirea mâinilor uscate, neplăcere întâlnită mai ales în sezonul rece. Aplicaţiile cu parafină sunt disponibile în unele cabinetele cosmetice şi presupun, într-o primă etapă, aplicarea pe mâini a unui gel exfoliant şi apoi a unei creme hidratante. Urmează aplicarea parafinei lichide, încălzite, şi acoperirea mâinilor cu o folie izolantă. Parafina încălzită „repară” epiderma, mâinile păstrându-se catifelate pentru mai mult timp.