Iarna aceasta, atrage toate privirile!

1 2 jpg jpeg

Îngrijeşte-ţi pielea

În sezonul rece, pielea are nevoie de mai multă hidratare ca de obicei. Urmând un ritual simplu de îngrijire, va arăta mult mai luminoasă, oferind o atingere de mătase. Alege produsele potrivite tipului tău de ten şi foloseşte atât o cremă de zi, cât şi una de noapte, atunci când pielea se regenerează.

Nu uita nici de buze, un balsam de buze pe bază de unt de shea sau ulei de cocos va împiedica uscarea şi crăparea lor. Din când în când, fă-ţi o mască din ingrediente naturale, care hrăneşte în profunzime.

Mască hidratantă cu banană şi iaurt

Bună atât pentru faţă cât şi pentru corp, masca cu banane şi iaurt îţi va lăsa pielea netedă şi catifelată.

Ai nevoie de o banană coaptă, pe care o pasezi bine sau o dai la blender, apoi o amesteci cu 1 lingură de iaurt şi 1 linguriţă de ulei de măsline.

Aplici masca pe pielea curată şi o laşi să acţioneze cel puţin 15 minute, apoi clăteşti cu apă călduţă.

Citeşte şi: Cea mai bună mască facială pentru femei

Fă-ţi o tunsoare nouă sau reîmprospătează culoarea

Nu îţi trebuie o schimbare radicală pentru a te simţi bine în pielea ta. Uneori chiar şi micile detalii îţi schimbă starea de dispoziţie. Dacă ţi-e frică să încerci o tunsoare nouă, tunde-ţi doar vârfurile şi reîmprospăteză culoarea părului, în prag de sărbători.

Te-ai decis să faci o schimbare? Află că se poartă blondul cenuşiu, roşcatul cărămiziu, şatenul natural, părul în degrade, dar şi şuviţele mai deschise, care luminează faţa.

Machiază-te ca un profesionist

Nu ai nevoie de foarte multă îndemânare pentru a realiza un machiaj simplu, dar de efect. Foloseşte un fond de ten în acord cu nuanţa pielii tale, pe care îl aplici cu vârful degetelor sau cu o pensulă specială, pentru o acoperire uniformă. Nu uita nici de anticearcăn, acesta nu doar că ascunde semnele de oboseală şi înseninează chipul, dar poate chiar şterge câtiva ani de pe faţă, oferind un efect de ten proaspăt.

Fixează machiajul cu o pudră translucidă şi îmbujorează pomeţii cu un strop de fard de obraz. Pune ochii în evidenţă cu un rimel şi un fard contrastant cu nuanţa irisului şi aplică pe buze rujul preferat.

Trucuri

Înaintea fondului de ten, aplică o bază de machiaj, denumită şi primer, pentru ca acesta să reziste mai mult şi tenul să nu se îngraşe la fel de repede.

Masează câteva picături de ulei de cocos sau ulei de măsline pe vârfurile părului, atunci când îl simţi uscat.

Alege o manichiură în tendinţe

Unghiile frumoase şi îngrijite reprezintă un atu pentru imaginea oricărei femei. Taie-le cu grijă şi dă-le mărimea dorită, rotunjind colţurile, apoi împinge cuticulele de la bază cu un beţişor special. Foloseşte un lac protector înainte de colorare, pentru a preveni exfolierea şi ruperea lor şi a le menţine sănătoase.

Optează pentru o ojă în tendinţe, în nuanţe precum auriu caramel, cafeniu, alb perlat sau liliac. Se poartă şi oja sidefată, dacă îţi doreşti o manichiură mai elegantă.