Greşeala pe care o faci şi tu când foloseşti ruj

1 2 jpg jpeg

Buzele tale vor arată mai bine apoi. Ai observat că buzele tale sunt uscate şi se crapă după ce îţi îndepărtezi rujul? Probabil că ai aplicat un ruj mat fără să-ţi hidratezi buzele în prealabil.

Buzele au nevoie de exfoliere şi hidratare, la fel ca întreagă faţă. Asigura-te că faci acest lucru cel puţin o dată pe săptămână.

Înainte de a folosi un ruj mat, poţi adăuga un primer pentru buze. Acesta îţi va fixa mai bine culoarea şi o va face să fie mult mai aprinsă.

Iată şi o listă cu câteva tehnici de machiaj, care nu implică o vizită la cosmetician, ace sau alte tratamente dureroase, şi care te vor ajuta să obţii un aspect plin al buzelor.

Exfoliază buzele Machiajul perfect începe cu o piele fără cusur, aşa că va trebui să îţi exfoliezi buzele. Asigură-te că foloseşti un exfoliant de buze delicat, nimic prea dur, pentru a nu avea alte probleme ulterior. Poţi găsi cu siguranţă exfoliant la magazinele de cosmetice, însă poţi exfolia buzele acasă şi cu ajutorul zahărului brun şi uleiului de cocos la fel de eficient. Procesul acesta de exfoliere va stimula şi circulaţia în zona buzelor, creând astfel puţin volum şi dând o culoare naturală buzelor.

După ce ai exfoliat buzele, este timpul să foloseşti un primer pentru buze. Pentru a ajuta rujul să reziste pe tot parcursul zilei, este recomandat să iei această măsură suplimentară.

Începe prin alegerea unei nuanţe care este ori nude, roz nude sau o nuanţă neutră deschisă. Folosirea unei culori închise poate crea iluzia buzelor mai mici sau mai subţiri. Când aplici creionul de buze, ai grijă să dai un aspect natural, care nu pare desenat prea insistent. În acest fel, vei reuşi să deschizi spaţiul vizual, permiţând aplicarea culorii pentru a scoate buzele în evidenţă, în unele cazuri chiar şi peste linia naturală a buzelor pentru un aspect mai plin.