Detoxifierea cu argil─â purific─â organismul ┼či ajut─â tenul

1 detoxifierea cu argila purifica organismul si ajuta tenul jpg jpeg

Argila are propriet─â┼úi curative cunoscute de mii de ani. Efectul antiinflamator ┼či cicatrizant, vizibil la nivelul pielii, precum ┼či cel de eliminare a toxinelor atunci c├ónd este ingerat─â, fac din detoxifierea cu argil─â o variant─â accesibil─â de purificare a corpului la interior ┼či la exterior.

Primul pas pentru o detoxifiere a corpului ┼či a pielii reu┼čit─â, este alegerea unei surse sigure de argil─â. Cump─âr─â doar produse din farmacii, pe care se specifica ─ân mod clar c─â sunt detonate utiliz─ârii cosmetic sau, dup─â caz, utiliz─ârii interne.

Trebuie s─â ┼čtii ca exist─â mai multe tipuri de argil─â, cu acelea┼či proprit─â┼úi de baz─â, dar unele dintre ele mai potrivite pentru anumite procedure dec├ót altele

Argila vulcanic─â

Argila din bentonit─â este un tip de argil─â cu origine vulcanic─â ┼či este utilizat─â mai ales pentru efectul antibacterian. Propriet─â┼úile ei sunt utile pentru a combate acneea prin faptul c─â determin─â reducerea produc┼úiei de sebuum ┼či ├«mpiedic─â ├«nmul┼úirea bacteriilor la nivelul pielii. De asemenea, argila bentonit─â  reprezint─â un puternic agent de detoxifiere intern─â.

Argila verde

Acest tip de argil─â con┼úine maneziu ┼či fier, care ├«mpreun─â ├«i confer─â culoarea verde specific─â. Datorit─â faptului c─â este bogat─â ├«n minerale ┼či oligoelemente, este ideal─â pentru remineralizarea ┼či decongestionarea pielii. Ajut─â la eliminarea excesului de sebum ┼či a impurit─â┼úilor datorit─â puterii absorbante ┼či este potrivit─â pentru tenul mixt ┼či gras. De asemenea, are puternic efect detoxifiant atunci c├ónd este ingerat─â.

Argila alb─â

Argila alba este un tip de argil─â cu efect foarte bl├ónd, care poate fi folosit─â ┼či pentru pilea sensibil─â ┼či uscat─â. Ajut─â la exfoliere ┼či reduce inflama┼úia, iar datorit─â ac┼úiunii bl├ónde poate fi folosit─â zilic pe pielea gras─â pentru a cur─â┼úa porii. Pe l├óng─â efectul de ├«ndep─ârtare a toxinelor, ├«ncurajeaz─â ┼či regenerarea celulelor pielii.

Cum se aplic─â pe piele?

Argila se aplic─â sub form─â de m─â┼čti, ├«n care se amestec─â dou─â linguri de argil─â cu ap─â plat─â ┼či uleiuri esen┼úiale, astfel ├«nc├ót s─â se ob┼úin─â o consisten┼ú─â v├«scoasa. Se ├«ntinde pe piele ┼či se las─â s─â ac┼úioneze p├ón─â c├ónd se usuc─â.

Cum se utilizeaz─â intern?

Apa argiloas─â se prepar─â cu c├óteva ore ├«nainte de a fi b─âut─â (minimum 4 ore, maximum 8 ore), astfel: ├«ntr-o can─â de por┼úelan se pune o linguri┼ú─â de argil─â la dizolvat. Se amestec─â initial, apoi se las─â pentru ca argila s─â se depun─â. Se bea f─âr─â s─â se agite paharul, cu o jum─âtate de or─â ├«naintea meselor, doar apa limpede, f─âr─â argila depus─â ├«n pahar.  Curele dureaz─â maximum 3 s─âpt─âm├óni.

.