Detartrajul are efect de albire a dinţilor

1 2 jpg jpeg

├Än absen┼úa unei igiene orale corecte, placa bacterian─â duce ├«n timp la mineralizare, rezult├ónd formarea tartrului, a┼ča-zisa piatr─â de pe din┼úi, care ├«ntre┼úine gingivita. Prin ├«ndep─ârtarea pl─âcii bacteriene ┼či a tartrului, se ├«nl─âtur─â factorii ce determin─â apari┼úia gingivitei. ├Än momentul ├«n care apar s├ónger─ârile gingivale, este foarte probabil ca aceast─â afec┼úiune s─â se fi instalat deja.

├Än afara faptului c─â previne bolile stomatologice, detartrajul are ┼či efect de albire.

Îndepărtarea tartrului se face de două ori pe an

Unul dintre inamicii din┼úilor s─ân─âto┼či, tartrul trebuie ├«ndep─ârtat de dou─â ori pe ani (o dat─â la ┼čase luni), manevra execut├óndu-se numai de medicul stomatolog, de regul─â cu ajutorul ultrasunetelor.

ÔÇ×Detartrajul nu are dezavantaje. ├Än urma detartrajului, poate ap─ârea o sensibilitate dentar─â la rece sau dulce pentru o perioad─â de aproximativ ┼čapte zile. Aceast─â senza┼úie poate disp─ârea sau se poate ameliora cu ajutorul unei fluoriz─âri ┼či a periajului profesionalÔÇŁ, subliniaz─â Mircea Oprea, medic stomatolog. Detartrajul poate ajuta ┼či la ├«nl─âturarea mirosului nepl─âcut al gurii, desigur, ├«n condi┼úiile ├«n care sunt respectate regulile de igien─â oral─â. De asemenea, dup─â detartraj, este posibil s─â se observe ┼či prezen┼úa unor carii, care necesit─â tratament.