Detartrajul are efect de albire a dinţilor

1 2 jpg jpeg

În absenţa unei igiene orale corecte, placa bacteriană duce în timp la mineralizare, rezultând formarea tartrului, aşa-zisa piatră de pe dinţi, care întreţine gingivita. Prin îndepărtarea plăcii bacteriene şi a tartrului, se înlătură factorii ce determină apariţia gingivitei. În momentul în care apar sângerările gingivale, este foarte probabil ca această afecţiune să se fi instalat deja.

În afara faptului că previne bolile stomatologice, detartrajul are şi efect de albire.

Îndepărtarea tartrului se face de două ori pe an

Unul dintre inamicii dinţilor sănătoşi, tartrul trebuie îndepărtat de două ori pe ani (o dată la şase luni), manevra executându-se numai de medicul stomatolog, de regulă cu ajutorul ultrasunetelor.

„Detartrajul nu are dezavantaje. În urma detartrajului, poate apărea o sensibilitate dentară la rece sau dulce pentru o perioadă de aproximativ şapte zile. Această senzaţie poate dispărea sau se poate ameliora cu ajutorul unei fluorizări şi a periajului profesional”, subliniază Mircea Oprea, medic stomatolog. Detartrajul poate ajuta şi la înlăturarea mirosului neplăcut al gurii, desigur, în condiţiile în care sunt respectate regulile de igienă orală. De asemenea, după detartraj, este posibil să se observe şi prezenţa unor carii, care necesită tratament.