Cum se curăţă corect salteaua. Sfaturi utile pentru o îngrijire impecabilă

1 2 jpg jpeg

Salteaua este foarte importantă pentru îmbunătăţirea somnului de noapte, de aceea este bine să faci o investiţie în saltea şi să încerci să o îngrijeşti cum se cuvine după achiziţionarea ei. Nu este greu sau imposibil să ai o saltea de calitate, pe care să o păstrezi cât mai mult timp ca nouă. Iată ce trebuie să faci să îngrijeşti şi să cureţi corect salteaua.

La cumpărare, nu arunca instrucţiunile saltelei, producătorii pot recomanda tot ce trebuie să ştii pentru a-i prelungi viaţa cât mai mult saltelei de pat. Apoi, este nevoie să pui salteaua pe o suprafaţă cât mai netedă şi neînclinată, pentru a evita deteriorarea ei timpurie.

Cum se curăţă corect salteaua – întoarce salteaua pe ambele părţi, să se uzeze egal

Întoarce salteaua pe ambele părţi, pentru ca aceasta să se uzeze egal. De două ori pe an ai grijă să scoţi salteaua afară, în soare. Acest lucru se recomandă măcar de două ori pe an, dar se poate şi o dată la 3 luni.

De fiecare dată când schimbi aşternuturile, ai grijă să treci cu aspiratorul pe saltea pentru a lua praful. Cei alergici la acarieni sau cei astmatici au nevoie de husă specială anti-acarieni şi se curăţarea ei cât mai des cu putinţă. Aspirarea şi schimbarea aşternuturilor sunt necesare o dată pe săptămână.

Cum se curăţă corect salteaua – aspiră cât mai des salteaua

Persoanele care transpiră foarte mult în general, chiar şi în timpul nopţii, ar trebui să lase salteaua descoperită la aer curat cât mai des posibil, de preferat zilnic. Este bine să se aerisească dormitorul, iar salteaua să fie lăsată cât mai liberă. Astfel, se previne mucegăirea acesteia.

Cercetările au arătat că cei mai mulţi microbi şi cel mai mult praf se adună în saltea şi în feţele de pernă. Aşadar, schimbă cât se poate de des feţele de pernă şi aspiră cât mai bine salteaua.

Petele de urină din saltea se scot vaporizând direct pe pată oţet alb. Se lasă la acţionat câteva minute, apoi se şterge cu o cârpă. Se repetă operaţie de mai multe ori până pata şi mirosul neplăcut dispar.

Cum se curăţă corect salteaua – soluţii simple pentru curăţare eficientă

O altă soluţie la îndemână este un amestec de bicarbonat de sodiu, apă şi suc de lămâie pentru petele care nu vor să dispară de pe saltea. Se pulverizează, se lasă să acţioneze şi apoi se curăţă cu un prosop curat, umed.

Altă variantă este să se folosească un şampon sau o soluţie specială pentru tapiţerie sau saltele. După spălarea saltelei, este bine să lăsaţi să se usuce cât mai bine înainte de a pune aşternuturi.

Husa detaşabilă pentru saltea este foarte bună pentru întreţinerea saltelei. Aceasta se poate scoate uşor şi se poate spăla des la maşină.