Cum să-ţi îngrijeşti corect picioarele

2 jpg jpeg

Cu cât ai parte de un confort mai mare la nivelul picioarelor cu atât mai sănătos vei fi. Ştii că la nivelul tălpilor se regăsesc anumite puncte nervoase cunoscute ca fiind puncte reflexogene ce corespund organelor din corp.

Dacă stai bine să te gândeşti de asemeena am putea spune că din tot organismul tău, picioarele au parte de cea mai grea trerabă, trebuie să susţină greutatea corpului şi să îl deplaseze dintr-o parte în altă.

Astfel că, este necesar să acorzi o atenţie sporită îngrijirii lor, pentru a nu te confrunta ulterior cu dureri articulare, de şold, genunghi sau chiar de spate.

Alege să îţi întăreşti musclatura picioarelor pentru a evita astfel multe probleme ulterioare.

Masează-ţi picioarele seara

2 jpg jpeg

Mai ales seara la dus sau după nu uita să îţi masezi picioarele, în primul rând vei contribui activ la hidratarea pielii şi totodată vei ajuta la normalizarea şi îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.

Aplică puţină presiune la nivelul tălpii şi vei observa cum zona se va încălzi instant. Stai întins în pat, îndoaie uşor genunchii astfel încât să ajungi cu talpa la nivelul coapsei celuilalt picior şi începe apoi masajul tălpii pornind de a degetul mare coborând spre călcâi.

Aplică acelaşi tratament şi la celălalt picior.

Nu uita nici de băile calde pentru picioare în care poţi adăuga o linguriţă de bicarbonat (acesta va combate eventualele infecţii fungice) cât şi diferite plante, de la muşeţel, la lavandă.

Află ce afecţiuni poţi trata cu ceaiul de muşeţel AICI

Mergi pe vârfuri

Cu siguranţă ai observat că balerinele au nişte picioare frumoase şi zvelte, în mare parte se datorează antrenamentelor făcute pe vârfuri.

În felul acesta ele îşi întăresc musculatura picioarelor, consolidând în acelaşi timp ligamentele.

Este suficient să stai în jur de 20 de secunde pe vârfuri, sau chiar să mergi pe vârfuri, apoi este necesară o pauză de 10 secunde după care poţi repetă acest exerciţiu de până la 5 ori. În doar o săptămână vei observa rezultatele.

Antrenează-ţi gleznele

O parte destul de importantă atunci când vorbim dspre picioare, gleznele trebuie să fie destul de mobile şi flexibile pentru a nu te confrunta ulterior cu dureri musculare sau articulare.

Cel mai bun exerciţiu pe care îl poţi face în această idee este să te aşezi pe spate, să extinzi piciorul şi să roteşti apoi piciorul în sensul acelor de ceas.

Repetă această mişcare de cel puţin 10 ori pentru fiecare picior.