Cum să-ţi faci unt de corp cu dovleac - Îţi hidratează pielea şi o face să strălucească

1 2 jpg jpeg

Datorită conţinutului de beta-caroten, dovleacul îţi hrăneşte, hidratează şi catifeleaza pielea. Acest unt de corp este foarte uşor de făcut, miroase excelent, nu are efecte secundare şi îţi face pielea să arate genial. Piureul de dovleac conţine antioxidanţi care îndepărtează celulele moarte de piele, hrănind epiderma în profunzime.

Ingrediente

150g de piure de dovleac

150g de lapte de cocos

jumătate de linguriţă de scorţişoară

Mod de preparare

Se amestecă ingredientele într-un vas. Se aplică din abundenţă pe pielea curată şi se masează bine. Se lasă să se acţioneze timp de 10 minute, apoi se clăteşte cu apă caldă.

Avantajele consumului de dovleac

Suc de dovleac pentru insomniaci

Ai probleme cu somnul? Unul dintre leacurile bunicii era chiar sucul de dovleac. Înainte de culcare, bea 50 ml de suc proaspăt de dovleac, în care adaugi o linguriţă de miere.

Reglează glicemia

Betacarotenul are efecte antiinflamatoare şi antioxidante, diminuând posibilitatea apariţiei diabetului şi reglând valoarea glicemiei în sânge. Consumul de carotenoizi scade riscul apariţiei hiperglicemiei, dar şi al cancerului pulmonar.

Benefic pentru vedere

Un mare merit al dovleacului este acela că păstrează vederea sănătoasă. Acest lucru se datorează conţinutului bogat de vitamina A, potrivit medicilor americani de la National Institute of Health. Cum dovleacul are şi un conţinut ridicat de luteină, acesta are efect protector împotriva radicalilor liberi, deci previn apariţia unor boli ale ochilor.

De ajutor în curele de slăbire

Dovleacul este o sursă importantă de fibre, ceea ce înseamnă că este de ajutor persoanelor care se află la cură de slăbire. Totodată, are şi un conţinut scăzut de calorii, 100 de grame conţinînd 12 calorii. Acesta este şi săţios, de aceea poate fi servit chiar şi la cină.

Protejează pielea

Betacarotenul conţinut de dovleac este o barieră care protejează pielea de efectul negativ al radicalilor liberi. Aşadar, este de ajutor pentru menţinerea sănătăţii pielii, cât şi pentru a-i menţine elasticitatea. Mai mult, previne apariţia ridurilor. Reduce şi apariţia riscului de cancer şi, datorită conţinutului bogat de potasiu are un rol protector pentru inimă.

Întăreşte sistemul imunitar

Dovleacul este bogat în vitamina C, ceea ce înseamnă că ajută la menţinerea unui sistem imunitar puternic, pentru a face faţă răcelilor şi virozelor de sezon. O felie de dovleac copt, pe zi, este ideală, spun specialiştii.

Are, de asemenea, şi un conţinut bogat de calciu, ceea ce înseamnă că protejează împotriva bolilor oaselor. În urma unui studiu al cercetătorilor britanici, s-a descoperit că persoanele care au consumat în fiecare zi 100 de grame de dovleac au avut un risc mai scăzut de a dezvolta artroză.