Cum sa scapi rapid de cicatrici

1 2 jpg jpeg

Interventia cu laser este unul dintre cele mai solicitate tratamente de estompare a cicatricilor. Majoritatea pacientilor cer acest tratament deoarece este o procedura fara dureri si cu o vindecare rapida.

Laserul actioneaza la nivelul profund al dermului, efectuand retensionari ale fibrelor de rezistenta. Stratul superficial al pielii este indepartat cu ajutorul energiei luminoase pulsate la un nivel scazut sau cu fascicul luminos continuu. Rezultatele acestui tratament se pot observa in cateva zile de la efectuarea sa. Cicatricele pot fi atenuate si prin excizie si sutura, indicate pentru cicatrici de dimensiuni mari.

Grefa sau transplantul de piele este indicat pentru tratamentul cicatricilor cu o suprafata extinsa, aflate in zone cu mobilitate ridicata (zona cervicala, maini sau zone articulare).

Operatia se desfasoara sub anestezie locala sau regionala. O alta modalitate de eliminare a cicatricii este expanderul tisular, un balonas de silicon cu forme si dimensiuni diferite, care creeaza un surplus de piele normala in vecinatatea cicatricii.