Cum să previi apariţia punctelor negre. Nimeni nu ţi-a spus aşa ceva!

Cum scapi rapid de punctele negre jpeg

Aşa cum probabil ai observat deja, punctele negre apar mai ales în zona bărbiei, a nasului şi pe frunte, din cauza acumulării de sebum ce blochează porii pielii.

1. Păstrează-ţi zilnic pielea curată. Spală-ţi tenul cu apă călduţă în mod regulat pentru a îndepărta murdăria în exces şi uleiurile. În acest fel, porii tăi nu se vor mai înfunda. Gelurile pentru ten cu pH neutru să cele care conţîn acid salicilic sunt perfecte pentru pielea ta.

2. Demachiaza-te întotdeauna înainte de a merge la somn. Dacă adormi machiată, porii tăi se vor înfunda. Alege un demachiant uşor pentru ten.

3. Fă-ţi întotdeauna dus după sport. Transpiraţia duce la înmulţirea bacteriilor pe piele.

4. Îndepărtează excesul de ulei de pe ten. Dacă ai o piele grasă, foloseşte un produs local care să absoarbă excesul de ulei, precum şerveţelele speciale pe care le găseşti în farmacii.

5. Remediu cu coajă de lămâie pentru puncte negre. În fiecare seară, înainte de culcare, aplică pe pielea curată coajă de lămâie răzuită. Lămâia este astringentă şi poate ajuta în timp la micşorarea porilor. În plus, conţine alfa-hidroxil, un acid care ajuta la exfolierea blanda a pielii si curatarea in profunzime a porilor, prevenind aparitia cosurilor si a punctelor negre.

6. Pentru a scapa de punctele negre hidratează-ţi corpul. Unul dintre cele mai simple şi economice moduri de a-ţi curăţa pielea din interior şi de a preveni astfel apariţia punctelor negre este să bei apă pe tot parcursul zilei. O bună hidratare a organismului înseamnă să consumi cel puţin un litru şi jumătate de apă zilnic, adică minimum 6-8 pahare de apă.