Cum poate fi comb─âtut─â eficient celulita

Există câteva alimente care vă ajută în combaterea celulitei\n jpeg

Celulita, afec┼úiune a ┼úesuturilor subcutanate, nu este un neajuns specific numai femeilor cu surplus de greutate, ├«n jur de 90 la sut─â din reprezentantele sexului frumos confrunt├óndu-se cu aceast─â problem─â. Celulita poate ap─ârea din cauza unor dezechilibre hormonale, a circula┼úiei sanguine deficitare, a reten┼úiei de ap─â ┼či a acumul─ârii de toxine ├«n ┼úesuturile adipoase. Sedentarismul, stresul, unele alimente, precum ┼či mo┼čtenirea genetic─â sunt, de asemenea, factori incrimina┼úi.

Cum ajut─â dieta ┼či sportul

Printre alimentele care favorizeaz─â celulita se num─âr─â: carnea gras─â, precum cea de porc, mezelurile ┼či p├óinea alb─â. Se recomand─â evitarea pr─âjelilor ┼či a dulciurilor, a b─âuturilor acidulate ┼či a excesului de sare. Alcoolul, cofeina, fumatul ┼či stresul sunt, de asemenea, neindicate, pentru c─â favorizeaz─â acumularea de toxine ├«n ┼úesutul gras. De un mare ajutor sunt cura de detoxifiere ┼či hidratarea corespunz─âtoare (cel pu┼úin doi litri de ap─â pe zi). De asemenea, practicat regulat, sportul este util ├«n combaterea celulitei, pentru c─â ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia sanguin─â, tonific─â musculatura, reduce reten┼úia de ap─â ┼či gr─âbe┼čte ÔÇ×ardereaÔÇŁ masei adipoase. Cele mai indicate sunt joggingul, aerobicul ┼či ├«notul.

Masajul activează circulaţia

Aspectul nepl─âcut de ÔÇ×coaj─â de portocal─âÔÇŁ poate fi ├«ndep─ârtat cu ajutorul masajului anticelulitic. Acest tip de masaj se efectueaz─â ├«n zonele afectate (fese, ┼čolduri, abdomen), cu ajutorul unor creme, geluri ┼či uleiuri speciale, ob┼úin├óndu-se ├«mbun─ât─â┼úirea aspectului pielii, ├«n urma intensific─ârii circula┼úiei sanguine. Produsele cosmetice anticelulitice amplific─â arderea gr─âsimilor depozitate ├«n ┼úesutul conjunctiv ┼či favorizeaz─â refacerea fibrelor de colagen distruse de m─ârirea ├«n volum a celulelor adipoase.

Terapiile corporale dau rezultate imediate

Unele tratamente corporale au rezultate vizibile imediat ├«n eliminarea celulitei. Cu ajutorul c─âldurii produse de tunelul cu infraro┼čii sau de termocuvert─â (un aparat care imit─â sauna), se faciliteaz─â p─âtrunderea ├«n piele a unor produse cosmetice speciale, favoriz├óndu-se eliminarea toxinelor. Terapia cu vacuum presupune masarea ├«n profunzime a ┼úesutului adipos, rezultatele fiind vizibile chiar dup─â primele ┼čedin┼úe.ÔÇ×Prima ac┼úiune a vacuum-ului este ruperea fibrelor care ┼úin celulita prizonier─â. De fapt, depozitele de celulit─â sunt re┼úinute ├«ntr-un model de p├ónz─â de p─âianj─ân, absorb┼úia vacuum-ului ajut├ónd la ├«ndep─ârtarea lor. A doua ac┼úiune este comprimarea por┼úiunilor de piele, care sunt rulate ├«ntre dou─â role interioare ce preseaz─â celulele grase ┼či sparg nodulii de celulit─âÔÇŁ, afirm─â Georgiana-Ozana Tache, medic primar recuperare medical─â Spital Clinic de Urgen┼ú─â Floreasca.

Liposucţia chirurgicală elimină celulita

Cu ajutorul liposucţiei chirurgicale, se îndepărtează depozitele de grăsime nedorite. Este important însă ca, după această procedură, pacienta să evite luarea în greutate, pentru că se favorizează migrarea celulelor grase înspre zonele unde s-a făcut lipoaspiraţia.