Cum poate fi combătută eficient celulita

Există câteva alimente care vă ajută în combaterea celulitei
 jpeg

Celulita, afecţiune a ţesuturilor subcutanate, nu este un neajuns specific numai femeilor cu surplus de greutate, în jur de 90 la sută din reprezentantele sexului frumos confruntându-se cu această problemă. Celulita poate apărea din cauza unor dezechilibre hormonale, a circulaţiei sanguine deficitare, a retenţiei de apă şi a acumulării de toxine în ţesuturile adipoase. Sedentarismul, stresul, unele alimente, precum şi moştenirea genetică sunt, de asemenea, factori incriminaţi.

Cum ajută dieta şi sportul

Printre alimentele care favorizează celulita se numără: carnea grasă, precum cea de porc, mezelurile şi pâinea albă. Se recomandă evitarea prăjelilor şi a dulciurilor, a băuturilor acidulate şi a excesului de sare. Alcoolul, cofeina, fumatul şi stresul sunt, de asemenea, neindicate, pentru că favorizează acumularea de toxine în ţesutul gras. De un mare ajutor sunt cura de detoxifiere şi hidratarea corespunzătoare (cel puţin doi litri de apă pe zi). De asemenea, practicat regulat, sportul este util în combaterea celulitei, pentru că îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, tonifică musculatura, reduce retenţia de apă şi grăbeşte „arderea” masei adipoase. Cele mai indicate sunt joggingul, aerobicul şi înotul.

Masajul activează circulaţia

Aspectul neplăcut de „coajă de portocală” poate fi îndepărtat cu ajutorul masajului anticelulitic. Acest tip de masaj se efectuează în zonele afectate (fese, şolduri, abdomen), cu ajutorul unor creme, geluri şi uleiuri speciale, obţinându-se îmbunătăţirea aspectului pielii, în urma intensificării circulaţiei sanguine. Produsele cosmetice anticelulitice amplifică arderea grăsimilor depozitate în ţesutul conjunctiv şi favorizează refacerea fibrelor de colagen distruse de mărirea în volum a celulelor adipoase.

Terapiile corporale dau rezultate imediate

Unele tratamente corporale au rezultate vizibile imediat în eliminarea celulitei. Cu ajutorul căldurii produse de tunelul cu infraroşii sau de termocuvertă (un aparat care imită sauna), se facilitează pătrunderea în piele a unor produse cosmetice speciale, favorizându-se eliminarea toxinelor. Terapia cu vacuum presupune masarea în profunzime a ţesutului adipos, rezultatele fiind vizibile chiar după primele şedinţe.„Prima acţiune a vacuum-ului este ruperea fibrelor care ţin celulita prizonieră. De fapt, depozitele de celulită sunt reţinute într-un model de pânză de păianjăn, absorbţia vacuum-ului ajutând la îndepărtarea lor. A doua acţiune este comprimarea porţiunilor de piele, care sunt rulate între două role interioare ce presează celulele grase şi sparg nodulii de celulită”, afirmă Georgiana-Ozana Tache, medic primar recuperare medicală Spital Clinic de Urgenţă Floreasca.

Liposucţia chirurgicală elimină celulita

Cu ajutorul liposucţiei chirurgicale, se îndepărtează depozitele de grăsime nedorite. Este important însă ca, după această procedură, pacienta să evite luarea în greutate, pentru că se favorizează migrarea celulelor grase înspre zonele unde s-a făcut lipoaspiraţia.