Cum ne protejăm ochii! Nu vă uitaţi la filme pe laptop, ci la TV

1 2 jpg jpeg

Tot mai multe persoane se confruntă cu sindromul de ochi uscat. Telefonul, tableta, laptopul, precum şi condiţiile de mediu sunt printre factorii care afectează vederea.

”În timp, radiaţia de la calculator poate duce la îmbătrânirea structurilor oculare, adică cornee, retină, cristalin şi se poate ajunge şi la cataractă. Trebuie să facem o pauză de 5 minute la fiecare oră. Să schimbăm poziţia de focalizare, să mutăm privirea de la monitor în altă direcţie pentru a relaxa musculatura oculară şi pentru a rupe transmiterea această continuă a radiaţiilor.

În ttimpul liber este de evitat statul la calculator, telefon, tabletă. Dacă vreţi să urmăriţi un film încercaţi să nu o faceţi pe laptop sau tabletă, ci la televizor. Televizorul este la distanţă şi atunci nu este aceeaşi solicitare vizuală” a explicat medicul Raluca Moisescu la Digi24.

Cum ne protejăm

Menţine ochii umezi

În timpul zilei este indicat să clipeşti de mai multe ori, pentru a menţine ochiiumezi. La lumina slabă, aceştia fac eforturi de acomodare pentru a vedea mai bine şi mai clar. Astfel, ochii obosesc, devin iritaţi şi se înroşesc. În astfe de situaţii sunt recomandate picăturile homeopate.

Ochelarii cu lentine speciale, o soluţie

Iritaţiile ochilor, precum şi senzaţia de nisip în ochi sunt probleme care apar frecvent la persoanele care petrec mult timp în faţa calculatorului.

De aceea, ca să nu oboseşti ochii, este bine să faci pauze la fiecare oră sau să porţi ochelari cu lentile speciale.

Ai grijă la distanţa faţă de monitor

Este recomandat ca distanţa dintre ochi şi monitor să fie cuprinsă în intervalul 65-70 centimetri. De asemenea, este important să-ţi ajustezi înălţimea scaunului, astfel încât ochii să fie poziţionaţi cu 15 centimetri mai sus decât centrul monitorului.