Cum alegi corect pantofii

1 2 jpg jpeg

Balerinii nu sunt chiar atât de confortabili pe cât par Sunt aleşi de miloane de femei din întreaga lume, însă balerinii nu sunt atât de sănătoşi pe cât par. Fiindcă nu au baretă, aceşti pantofi te fac să-ţi cam târăşti picioarele, ceea ce poate duce la deformarea mersului. Dacă îi încalţi zilnic, pe perioade lungi de timp, te poţi alege cu dureri de călcâie. De aceea, evită să îi pui în picioare mai multe zile la rând.

Fără încălţăminte care te strânge

Când o pereche de pantofi te strânge puţin, se poate întmpla să îi cumperi, pentru că îţi plac. Însă nu estze o alegere tocmai potrivită, pentru că îţi pot face bătături la picioare. O pereche de pantofi sau de cizme cu un număr mai mic nu este deloc indicată şi pentru că poate duce la încleştarea degetelor.

Tot încălţămintea foarte strâmtă poate fi de vină şi pentru apariţia unghiilor încarnate şi chiar a unor răni la picior. De aceea, cumpără doar pantofi pe mărimea ta şi, dacă se poate, laţi la vârf, ca să poţi să mişti degetele.

Fără tocuri foarte înalte

Dacă îţi plac tocurie foarte înalte şi le porţi zi de zi, află că nu este benefic pentru sănătate. Specialiştii spun că îţi pot da dureri de spate, de genunchi şi de călcâie.

De asemenea, te poţi accidenta din cauza mersului instabil. Este indicat porţi încălţăminte cu tocuri cuprinse între 3,5 şi 5 centimetri. Cât despre tocurile de 10-12 centimetri, este de preferat să le porţi doar la evenimente speciale.

Ştiai că...

...sarcina poate să ducă la creşterea numărului pe care o femeie îl poartă la pantofi?