Creme antirid făcute în casă

1 2 jpg jpeg

Astfel, ele nu numai că au costuri mai mici, dar eşti şi mult mai sigură de ingredientele pe care le conţine. Cremele antirid făcute în casă sunt şi o bună idee de cadouri pentru persoanele dragi.

Creme antirid făcute în casă: pentru îngrijirea din timpul nopţii

Rutina de frumuseţe nu se limitează doar la îngrijirea din timpul zilei, ci şi cea din timpul nopţii. Mai exact, aplicarea cremei antirid înainte de culcare, după ce tenul a fost curăţat. Şi crema pe care o foloseşti seara o poţi prepara la tine acasă.

Reţeta ce urmează ajută la prevenirea apariţiei ridurilor şi la estomparea celor pe care deja le ai. Uleiul esenţial de lămâie, unul dintre ingredientele pe care le foloseşti, stimulează circulaţia sangvină de la nivelul tenului, oferă luminozitate pielii şi reduce petele care apar pe faţă.

Ai nevoie de:

- o mână de gălbenele; - 30 ml ulei de gălbenele; - 20 g ceară de albine; - 45 ml ulei de migdale; - jumătate de linguriţă de ulei esenţial de lămâie;

Primul lucru pe care trebuie să-l faci când vine vorba de prepararea cremei antirid este să prepari infuzia de gălbenele. Aceasta se obţine adăugând 200 ml de apă clocotită peste plantă. Lasă vasul acoperit 8-10 minute, după care filtrează şi lasă infuzia să se răcească.

Într-un bol mai mare (de preferabil o cratiţă din oţel inoxidabil), topeşte ceara la foc mic, adaugă uleiul de gălbenele şi cel de migdale, apoi amestecă (cu o lingură de lemn) până se omogenizează.

Treptat adaugă în compoziţie şi 2 linguri din infuzia de gălbenele, cât să capete o consistenţă cremoasă. Iei vasul de pe foc şi când ajunge compoziţia la temperatura camerei adaugi uleiul esenţial de lămâie. Pentru a evita ca uleiul să se separe de celelalte lichide (în cazul nostru infuzia de gălbenele) trebuie să amesteci până când se răceşte complet.

Curăţă recipientele în care vrei să depozitezi crema, apoi pune-o în ele şi aplic-o în fiecare seară, înainte de culcare, după demachiere (păstrează recipientele la loc întunecat, departe de surse de căldură).

Creme antirid făcute în casă: loţiune cu miere

Deşi conţine alte ingrediente decât cele pe care le foloseşti atunci când îţi faci crema de faţă singură acasă, următorul amestec poate să înlocuiască crema antirid pe care o foloseşti de obicei. Combinaţia de ingrediente ajută la netezirea ridurilor fine şi la hidratarea tenului. Poţi aplica crema şi pe piele mâinilor şi în zona decolteului.

- o lingură miere;

- o lingură ulei de floarea-soarelui;

- jumătate lingură de suc de lămâie.

Combină ingredientele într-un bol mai mic, apoi amestecă până se omogenizează. Poţi să dublezi/triplezi cantităţile şi să prepari mai multă cremă (o depozitezi în recipiente închise la culoare). Aplică în fiecare dimineaţă loţiunea, după ce ţi-ai curăţat pielea, lasă să acţioneze 5-10 minute, apoi o îndepărtezi cu apă călduţă.

Creme antirid făcute în casă: pe bază de uleiuri esenţiale

Crema de casă pe bază de ulei de migdale şi ulei de cocos este recunoscută pentru proprietăţile revitalizante asupra pielii. Ea pătrunde în profunzime, ajută la netezirea ridurilor fine, oferind în aceeaşi timp mai multă elasticitate pielii.

- 2 linguri ulei de migdale

- 2 linguri ulei de cocos

- 20-25 g ceară de albine;

- 2 capsule vitamina E uleioasă;

- 2 linguriţe unt de shea.

Topeşte ceara într-un vas, la foc mic, după care adaugi pe rând uleiurile. Iei vasul de pe foc, laşi să se mai răcească, apoi adaugi untul de shea. Amesteci ingredientele până obţii o compoziţie omogenă. După ce s-a răcit, adaugi crema în recipiente curate. Foloseşti crema în fiecare dimineaţă, după ce ţi-ai curăţat tenul.