Ciocolata, bun─â ┼či pentru frumuse┼úe

1 2 jpg jpeg

Ciocolata intr─â ├«n componen┼úa multor produse cosmetice, iar ├«n ultimii ani este ┼či baz─â de tratament ├«n centrele de ├«nfrumuse┼úare. Bogat─â ├«n vitamine (A, B, C ┼či E), ├«n minerale (magneziu, potasiu, fier) ┼či substan┼úe precum fosfolipidele, ciocolata neagr─â cu un con┼úinut c├ót mai mare de cacao poate face minuni pentru piele.

Untul de cacao din ciocolat─â are putere hidratant─â ┼či stimuleaz─â fibroblastele, celulele responsabile de fabricarea fibrelor de elastin─â ┼či a colagenului, care dau fermitate pielii. Polifenolii din cacaco au ac┼úiune antioxidant─â, prevenind semnele ├«mb─âtr├ónirii, de aceea, ciocolata neagr─â se poate folosi ├«n m─â┼čtile antirid.

U┼čor de preparat acas─â, m─â┼čtile cu ciocolat─â reduc ridurile, au ac┼úiune nutritiv─â ┼či hidratant─â ┼či catifeleaz─â pielea. Vergeturile ┼či cicatricile sunt alte probleme care pot fi prevenite cu ajutorul m─â┼čtilor care au ├«n componen┼ú─â ciocolata, gra┼úie acidului linoleic din untul de cacao.

Din ciocolat─â po┼úi face o masc─â hidratant─â ┼či relaxant─â pentru corp. Ai nevoie de o ciocolat─â neagr─â ┼či de 3 linguri cu miere. Tope┼čte ciocolata la cuptorul cu microunde (sau ├«ntr-un bol pus deasupra unui vas cu ap─â fierbinte) ┼či amestec─â pasta ob┼úinut─â cu mierea. ├Än timp ce a┼čtep┼úi s─â se r─âceasc─â, exfoliaz─â-┼úi pielea corpului. Astfel, dup─â ├«ndep─ârtarea celulelor moarte, ingredientele din ciocolat─â vor p─âtrunde mai bine ├«n piele. Cu o pensul─â curat─â, aplic─â masca pe piele ┼či las─â 15 minute s─â ac┼úioneze, apoi ├«ndep─ârteaz─â masca la du┼č.

Curăţare în profunzime

Pentru un ten mai curat ┼či mai ÔÇ×proasp─âtÔÇŁ, po┼úi face o masc─â pe baz─â de ciocolat─â, pe care o po┼úi aplica s─âpt─âm├ónal. Ai nevoie de 8 p─âtr─â┼úele de ciocolat─â neagr─â (de preferat, cu 80% cacao) ┼či de 1 lingur─â cu ulei de migdale dulci (sau o lingur─â cu ulei de m─âsline). Se tope┼čte ciocolata pe o baie de aburi p├ón─â se formeaz─â o past─â, dup─â care se adaug─â uleiul de migdale dulci. Dup─â ce se r─âce┼čte, amestecul ob┼úinut se aplic─â pe fa┼ú─â ┼či se las─â 15 minute, dup─â care se cl─âte┼čte.

Pentru un plus de tonifiere

Ai nevoie de 6 p─âtr─â┼úele de ciocolat─â neagr─â (cu 80% cacao), 3 linguri┼úe de ulei esen┼úial de portocale ┼či de o linguri┼ú─â de unt. Ciocolata se dizolv─â pe o baie de aburi dup─â care se adaug─â celelalte ingrediente ┼či se aplic─â pe fa┼ú─â c├ónd compozi┼úia este c─âldu┼ú─â (nu fierbinte). Masca se poate aplica s─âpt─âm├ónal.

O piele mai catifelat─â

Tope┼čte o ciocolat─â am─âruie ┼či amestec─â pasta cu o cea┼čc─â de lapte ┼či cu o lingur─â de zah─âr brun. Las─â amestescul pe fa┼ú─â 30 de minute, dup─â care cl─âte┼čti cu ap─â c─âldu┼ú─â. Masca se poate p─âstra ┼či la frigider, ├«ns─â nu mai mult de cinci zile.

Masc─â nutritiv─â

Tenul t─âu va fi mai ÔÇ×hr─ânitÔÇŁ dac─â ├«l vei r─âsf─â┼úa cu o masc─â pentru prepararea c─âreia ai nevoie de 8 p─âtr─â┼úele de ciocolat─â am─âruie, o lingur─â de iaurt ┼či una de miere. Tope┼čte ciocolata, dup─â care o amesteci cu iaurt ┼či cu miere. Las─â pe fa┼ú─â masca 20 de minute, dup─â care cl─âte┼čti. Aceast─â masc─â ajut─â ├«n plus ┼či la ├«ndep─ârtarea celulelor moarte.

Cite┼čte ┼či: Ritualuri de frumuse┼úe din jurul lumii

Împachetări la tine acasă

├Än centrele de ├«nfrumuse┼úare, ├«mpachet─ârile cu ciocolat─â sunt la mare c─âutare. Te po┼úi bucura de efectele acestui tratament ┼či acas─â la tine! Tope┼čte 2 ciocolate ┼či c├ónd pasta este c─âldu┼ú─â, aplic-o pe piele (abdomen, coapse) cu o pensul─â. ├Ämpacheteaz─â zonele acoperite cu ciocolat─â cu o folie de plastic ┼či las─â s─â ac┼úioneze un sfert de or─â. Prin ├«nc─âlzirea zonelor ├«mpachetate se accelereaz─â circula┼úia sangvin─â, se combate celulita, cre┼čte fermitatea ┼či se ├«ndep─ârteaz─â celulele moarte.