Celulit─â? Ia m─âsuri de la primele semne!

1 2 jpg jpeg

Celulita sau repartizarea sub piele a ┼úesutului adipos cu aspect neuniform nu apare doar la femeile cu surplus de greutate, a┼ča cum se crede, cu toate c─â este mai vizibil─â ├«n cazul lor.

Printre factorii care duc la apari┼úia celulitei se num─âr─â dezechilibre hormonale, circula┼úia sangvin─â deficitar─â, reten┼úia de ap─â, acumularea de toxine ├«n ┼úesuturile adipoase, sedentarismul, alimenta┼úia bogat─â ├«n carne gras─â, mezeluri, p├óine alb─â, pr─âjeli ┼či exces de sare.

Cite┼čte ┼či: Ce s─â m─ân├ónci ca s─â scapi de celulit─â Ce po┼úi face Practic─â regulat o activitate fizic─â. Prin mi┼čcare se ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia sangvin─â, se tonific─â musculatura, se reduce reten┼úia de ap─â ┼či se gr─âbe┼čte ÔÇ×ardereaÔÇŁ masei adipoase. Cele mai indicate sunt alerg─ârile, aerobicul ┼či ├«notul.

2 jpg jpeg

Bea zilnic 2 litri de ap─â; hidratarea ajut─â la eliminarea toxinelor.

Te-ar mai putea interesa: Top 5 reţete de sucuri care te scapă de celulită

1 2 jpg jpeg

Adopt─â o diet─â bogat─â ├«n fructe ┼či legume ┼či evit─â gr─âsimile ┼či zah─ârul, care cresc masa adipoas─â.

2 jpg jpeg

Mizeaz─â pe masaj ├«nc─â de la primele semne de celulit─â. Se va insista pe zonele afectate - fese, ┼čolduri, abdomen.

Există câteva alimente care vă ajută în combaterea celulitei\n jpeg

Folose┼čte cremele sau lo┼úiunile special concepute contra celulitei. Acestea au ca efecte arderea gr─âsimilor depozitate ├«n ┼úesutul conjunctiv ┼či favorizeaz─â refacerea fibrelor de colagen distruse de m─ârirea ├«n volum a celulelor adipoase.

Trateaz─â insuficien┼úa venoas─â. Celulita poate fi cauzat─â ┼či de circula┼úia defectuoas─â a s├óngelui.