Cele mai importante reguli de igienă intimă

1 2 jpg jpeg

Iată câteva reguli esenţiale pentru o igienă intimă corectă!

Nu folosi săpunuri dure sau dezinfectante

Igiena externă ar trebui să se facă dimineaţa, seara şi după fiecare contact sexual, folosind un gel sau un săpun creat special pentru zona intimă, cu pH neutru, apa curată şi un prosop din bumbac. Spălăturile externe nu trebuie să fie foarte dese, pentru că dezechilibrează flora vaginală şi creşte riscul să apară infecţiile precum candidoza.

Ţine minte că un vagin sănătos nu trebuie dezinfectat cu diverse substanţe şi nici spălat cu săpun, mai ales că irigatoarele şi săpunurile din comerţ pot cauza inflamaţii. La fel de nocive sunt şi parfumurile chimice care nu fac altceva decât să irite zona intimă, aşa că păstraţi mirosul natural al zonei intime şi veţi avea de câştigat

Menţine părţile intime uscate

Zona intimă trebuie să fie menţinută atât curată cât şi uscată. Asigură-te că după ce te speli, vei usca bine zona intimă cu ajutorul unui prosop curat, de bumbac, deoarece umezeala este mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor şi a infecţiilor.

Evită lenjeria de corp mulată

Majoritatea articolelor de lenjerie intimă nu permit o bună circulaţie a aerului, aşa încât avem de-a face cu un ,,teren'' ideal pentru dezvoltarea infecţiilor. Portă lenjerie din bumbac 100%, iar în timpul nopţii lasă zona să ,,respire'', renunţând la pijamalele strâmte.

Schimbă absorbantele la intervale regulate, în perioada menstruaţiei

În timpul menstruaţiei, spălăturile în zona intimă trebuie să fie mai frecvente: de 3-4 ori pe zi, pentru prevenirea depunerilor bacteriene. De asemenea, absorbantul se schimbă la interval de 3-4 ore şi la 2-3 ore, dacă se folosesc cele interne.

Din faţă spre spate

De câte ori mergi la toaletă trebuie să te ştergi corect, astfel încât să stai departe de infecţii. Hârtia igienică trebuie utilizată întotdeauna din faţă spre spate, pentru ca zona genitală să nu fie infectată cu germenii care sunt eliminaţi odată cu scaunul.