Cele mai eficiente trucuri de frumuseţe din jurul lumii

1 frumusete ruseasca jpg jpeg

Te-ai întrebat vreodată de ce au japonezele tenul de porţelan, iar indiencele şi rusoaicele părul strălucitor? Noi le-am aflat secretele şi ţi le împărtăşim şi ţie!

Ceaiul verde, secretul japonezelor

Japonezele sunt renumite pentru pielea impecabilă şi tenul de porţelan, fără cusur. Multe produse cosmetice folosite de acestea au în compoziţie extract de ceai verde, bogat în antioxidanţi, care menţine epiderma hidratată. Îşi curăţă întotdeauna pielea cu blândeţe, fără a o freca mai mult decât este cazul. Un alt secret al frumuseţii lor este şi ceaiul verde Matcha, foarte popular în Japonia. Acesta detoxifică organismul, scade nivelul zahărului şi al colesterolului, oferind totodată o senzaţie de relaxare. Mai mult, conţine importante proprietăţi antiîmbătrânire, de aceea este consumat cu regularitate. Frumoasele asiatice se demachiază cu ulei de ceai verde, acesta fiind un degresant natural, dar folosit totodată şi ca produs antirid.

Pont

Frumoasele nordice apelează la pulverizarea pe faţă a apei minerale reci pentru a scăpa de ochii umflaţi şi a obţine un aspect de piele proaspătă, sănătoasă şi fermă.

Măştile preferate ale rusoaicelor

Femeile din Rusia iubesc tratamentele naturale, din ingrediente cât mai puţin procesate. Ele folosesc o mască din 2 linguri de ovăz pe care o pun la înmuiat în puţină apă caldă, până se formează o pastă. Se adaugă 1 lingură de ulei de măsline şi 1 linguriţă de zeamă de lămâie proaspătă. Masca se aplică atât pe faţă cât şi pe gât şi se lasă să acţioneze cel puţin 10 minute. Se clăteşte cu apă călduţă. Acest tratament hidratează, catifelează şi hrăneşte pielea, oferind tenului o strălucire naturală.

Ritualuri de îngrijire din America Latină

Femeile din America Latină sunt dependente de beneficiile oferite de avocado, pe care îl consumă atât intern, dar îl folosesc şi la prepararea diverselor măşti şi tratamente de înfrumuseţare. Fructul este bogat în vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali, hidratează, previne apariţia ridurilor adânci şi oferă strălucire naturală. Pentru faţă, se prepară o mască dintr-un avocado copt pasat şi 1 lingură de lapte. Se aplică pe tenul curat şi se lasă să acţioneze cel puţin 15 minute. Poate fi folosită pentru toate tipurile de ten, în special cel uscat şi sensibil. Pentru păr, se dau la blender 1 avocado copt împreună cu 1 banană şi 1 lingură de ulei de măsline. Se aplică pe toată suprafaţa firului de păr, inclusiv la rădăcină. Se lasă să acţioneze timp de 1 oră, apoi se şamponează normal.

Franţuzoaicele îşi hidratează pielea cu lapte

Femeile din Franţa iubesc pielea strălucitoare, care să arate bine fără prea multe produse cosmetice. Unul din secretele lor se bazează pe beneficiile oferite de proteinele din lapte, care hrănesc în mod natural pielea. Laptele conţine acid lactic cu proprietăţi exfoliante, ce ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi a impurităţilor de la suprafaţa pielii. Oferă luminozitate pielii, lasând-o moale şi catifelată. Răsfaţă-te cu o baie în care adaugi 500 ml de lapte şi 2-3 linguri de miere. Este bine ca apa să nu fie prea fierbinte. 

Pentru o manichiură impecabilă, fără unghii casante şi pete, franţuzoaicele îşi înmoaie degetele în zeamă de lămâie timp de 5-10 minute, înainte de aplicarea ojei.

Fără cearcăne şi cercuri negre sub ochi

Femeile din Spania folosesc felii de cartof pentru atenuarea cearcănelor şi cercurilor negre de sub ochi. Acestea se aplică pe zonele afectate şi se lasă să acţioneze în jur de 10 minute, având efect de iluminare.

Cum poţi avea un păr mătăsos ca al indiencelor

Femeile din India sunt recunoascute în întreaga lume pentru frumuseţea podoabei capilare. Genele nu sunt singurele care îşi spun cuvântul, acestea folosindu-se şi de diverse ingrediente naturale pentru a-şi menţine un păr mătăsos, puternic şi strălucitor. Uleiul de cocos se află la loc de cinste în rutina lor de îngrijire, datorită proprietăţilor sale de a penetra învelişul firului de păr şi de a-l hidratata în profunzime. Un tratament foarte apreciat constă în aplicarea unei cantităţi potrivite de ulei pe toată suprafaţa părului, inclusiv la rădăcini, masându-le uşor cu buricele degetelor. Se acoperă cu un prosop şi se lasă să acţioneze cel puţin o oră sau peste noapte. Se şamponează până este îndepărtat excesul de ulei. Un alt truc constă în clătirea părului cu apă rece după spălare. Acest obicei închide porii şi ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, care va face părul să crească mai repede.

Ingredientul chinezoaicelor pentru a preveni vergeturile

Pentru ameliorarea şi prevenirea apariţiei vergeturilor, femeile din China îşi masează pielea cu ulei de camelie, cunoscut şi sub denumirea de ulei de ceai verde, atât dimineaţa cât şi seara. Acest ulei este un excelent hidratant, ameliorând aspectul vergeturilor şi prevenind totodată apariţia petelor pigmentare.