Cele mai bune soluţii care au grijă de pielea ta vara

1 2 jpg jpeg

Suntem în plin sezon al vacanţelor, iar statul la soare este una dintre cele mai îndrăgite îndeletniciri în această perioadă! Ne bucura când, după câteva ore de plajă, mult-aşteptatul rezultat, o piele arămie şi catifelată, apare. Nu trebuie însă să ignorăm pericolele pe care le implică lipsa protecţiei solare. Există numeroase opţiuni în acest sens, pentru a-ţi apăra tenul şi părul, de acţiunea soarelui, dar şi remedii eficiente. Iulia Preda, reputat farmacist, Doctor în Ştiinte Medicale, cu o experienţă de peste 14 ani în domeniu, ne învataă cum să ne preparăm din timp, loţiuni naturale ce nu ar trebui să lipsească din niciun bagaj de vacanţă!

2 jpg jpeg

Sunt 100 % naturale, au igrediente cu beneficii dovedite şi au o eficacitate imediată.

Cele mai bune soluţii care au grijă de pielea ta vara - Spray homemade împotriva arsurilor solare

1/4 ceaşcă de suc de aloe vera

1 lingură oţet de mere /cidru

5 picături de ulei esenţial de lavandă

Puneţi toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator. Agitaţi bine pentru a combina conţinutul. Pulverizaţi apoi, pe zonele arse de soare. Păstraţi la frigider.

Cele mai bune soluţii care au grijă de pielea ta vara - Spray homemade pentru păr dupa expunerea la soare

Stoarceţi sucul de la 2 lămâi şi amestecaţi-l cu 2 căni de apă. Fierbeţi amestecul timp de 2-3 minute. Lăsaţi-l la răcit! Adăugaţi 5 linguriţe de glicerină. Filtraţi acest amestec fin şi puneti-l în sticla cu pulverizator.

Dacă observaţi că acest amestec este lipicios, adăugaţi mai multă apă pentru a-l dilua.

Îl puteţi păstra în frigider timp de aproximativ o săptămână. Când refaceţi amestecul, este recomandat să spălaţi foarte bine sticla.

Cele mai bune soluţii care au grijă de pielea ta vara - Loţiune homemade pentru accelerare bronz

Primul pas constă în pregătirea unui ceai. Se pune o cantitate de 3/4 cană de apă, se fierbe şi se toarnă într-o cană cu 3 pacheţele de ceai negru. Lăsaţi-l câteva minute pentru a-i permite să se infuzeze.

Pasul doi: puneţi 1/4 de ulei de nucă de cocos, 1/4 ceaşcă de lanolină şi 1/4 ceaşcă de ceai şi adăugaţi-le într-un blender. Porniţi-l şi amestecaţi conţinutul, iar apoi, turnaţi încet 1/2 ceaşcă de ceai rămas.

Se amestecă până se omogenizeaza. Se aplică înainte cu 2 ore de a merge la plajă sau la solar. Atenţie însă atunci când îl aplicaţi, fiindcă acest amestec poate păta hainele.

Foarte important este să ţineţi cont de culoarea dumneavoastră! Dacă aveţi pielea de culoare foarte deschisă şi aplicaţi acest amestec, atunci echilibraţi stând la soare o perioadă mai scurtă.