Cele mai bune remedii contra celulitei

Există câteva alimente care vă ajută în combaterea celulitei
 jpeg

Limitează consumul de sare

Persoanele care reţin apa sunt mai predispuse la apariţia fenomenului de coajă de portocală. Şi sarea favorizează reţinerea apei în ţesuturi, de aceea ai grijă să nu consumi mai mult de 6 grame pe zi.

Ca să reduci consumul de sare, ai grijă şi la alimentele din comerţ: pâinea, alimentele semipreparate, cele de tip fast-food, brânzeturile, peştele afumat, sosurile.

Consumă legume şi fructe Substanţele nutritive din fructe şi legume „lucrează“ împreună contra celulitei, căci favorizează eliminare apei în exces din ţesuturi. Potasiul, care se găseşte în multe fructe şi legume proaspete ajută la echilibrul hidric, antioxidanţi iortifică vasele de sânge, reducând permeabilitatea lor, asigurând fluxul de sânge propriu-zis. Vitamina C din fructe şi legume contribuie la formarea de colagen pentru o piele mai elastică. Astfel, nu ezita să mănânci fructe şi legume la fiecare masă, crude şi fierte. Unele dintre cele mai eficente sunt ridichea neagră, sparanghelul, prazul, feniculul, varza. Citricele sunt şi ele, foarte eficiente.

Redu consumul de zahăr

Un alt sfat important este să reduci aportul de zahăr, căci favorizează celulita. Alte alimente pe care este bine să le eviţi sunt cele bogate în grăsimi.

Ca să scapi de celulită, este foarte important să faci mişcare, cel opuţin jumătate de oră, în fiecare zi. Nu uita nici de rolul benefic pe care îl are hidratarea, deci bea doi litri de apă pe zi.