Cele mai bune reguli pentru un păr rezistent şi bogat care să nu mai cadă

1 2 jpg jpeg

Având în vedere că părul este expus în mare parte a timpului factorilor externi care îşi pun puternic amprenta asupra sa, este indicat să îl “ajutăm” să se menţină sănătos şi puternic pentru a evita căderea sa respectând o serie de reguli.

Aceste reguli nu fac referire la învestirea de bani în produse cosmetice costisitoare, ci sunt mai degrabă reguli de bun simt câte ajută la obţinerea unui păr rezistent şi bogat. Cele mai bune reguli pentru un păr rezistent şi bogat care să nu mai cadă fac referire în primul rând la felul în care îl spălăm.

Astfel, pe lângă faptul că nu este indicată folosirea excesivă de produse cosmetice precum fixativul sau spumă de păr sau produsele care afectează puternic scalpul pentru a scăpa de mătreaţă, trebuie să ştiţi şi cum să vă spălaţi pe cap pentru a evita căderea părului şi pentru a vă asigura că este rezistent şi bogat.

Aşadar, iată care sunt regulile pentru un păr rezistent şi bogat pe care ar trebui să le respectaţi mereu:

* Părul nu trebuie să fie spălat zilnic şi totodată nu trebuie să fie folosită apă clocotită pentru spălarea sa. Dacă părul este spălat zilnic şi se foloseşte apă fierbinte, glandele sebacee se vor activa şi vor deveni mult mai sensibile, ducând la îngrăşarea rapidă a părului şi la căderea acestuia.

* În ciuda faptului că în media suntem bombardaţi cu reclame pentru cele mai bune şampoane care fie ne scapă de mătreaţă, fie au rolul de a întări şi de a da volum părului, este important să ştiţi că schimbarea periodică a şamponului este cât se poate de benefică. Mai precis, dacă este folosit în mod excesiv un anumit tip de şampon, scalpul şi părul vor developa o oarecare rezistenţă la acel şampon iar efectul lui nu va mai fi acelaşi. Aşa că este indicat ca cel puţin o dată la 3 săptămâni să schimbaţi tipul şamponului folosit pentru ca părul să se bucure şi de alte efecte benefice ale altor şampoane. În acest fel este asigurată creşterea în rezistenţă a firului de păr şi este evitată căderea părului.