Ce trebuie să ştii despre epilarea definitivă

1 2 jpg jpeg

Medicul dermatolog Oana Clătici ne explică principalele lucruri de care trebuie să ţinem cont dacă vrem să recurgem la această metodă de epilare:

* Epilarea definitivă se poate face cu ajutorul aparatului laser. Energia luminoasă emisă de acesta este absorbită selectiv de melanina din foliculii piloşi (săculeţul care înconjoară rădăcina firului de păr), unde se transformă în energie termică, distrugând rădăcina firului de păr.

* Sunt necesare 4 – 6 şedinţe la interval de 4 – 6 săptămâni, în funcţie de zona tratată (pentru gambe, braţe, spate, intervalul între tratamente este mai lung – 2 luni). Sunt necesare mai multe şedinţe, pentru a surprinde mereu acele fire de păr care sunt în faza de creştere.

* Cu 4 – 6 săptămâni înainte de epilare este interzisă pensarea, smulgerea firului de păr, utilizarea de ceară sau aparatul epilator, pentru că epilarea eficientă presupune existenţa firului de păr care reprezintă ţinta (melanina din păr). Este permisă doar raderea sau crema epilatoare. Cu o zi înainte sau în ziua epilării se rade zona care urmează să fie epilată.

* Nu se va efectua epilare dacă sunteţi însărcinată, aţi urmat tratament cu isotretinoin în ultimele 6 luni, dacă aveţi afecţiuni sensibile la lumină (lupus eritematos) sau luaţi anumite medicamente fotosensibilizante (tetraciclină), dacă aveţi boli de coagulare, infecţii cutanate active în zona de tratat, tatuaje sau machiaj permanent, vitiligo sau istoric de cancer de piele.

* Preţurile variază în funcţie de zona tratată (pentru o şedinţă - pentru zona mustaţă sau bărbie – 170 lei, axile - 380 lei, bikini 390 lei, gambe 620 lei).