Ce trebuie s─â ┼čtii despre epilarea definitiv─â

1 2 jpg jpeg

Medicul dermatolog Oana Clătici ne explică principalele lucruri de care trebuie să ţinem cont dacă vrem să recurgem la această metodă de epilare:

* Epilarea definitiv─â se poate face cu ajutorul aparatului laser. Energia luminoas─â emis─â de acesta este absorbit─â selectiv de melanina din foliculii pilo┼či (s─âcule┼úul care ├«nconjoar─â r─âd─âcina firului de p─âr), unde se transform─â ├«n energie termic─â, distrug├ónd r─âd─âcina firului de p─âr.

* Sunt necesare 4 ÔÇô 6 ┼čedin┼úe la interval de 4 ÔÇô 6 s─âpt─âm├óni, ├«n func┼úie de zona tratat─â (pentru gambe, bra┼úe, spate, intervalul ├«ntre tratamente este mai lung ÔÇô 2 luni). Sunt necesare mai multe ┼čedin┼úe, pentru a surprinde mereu acele fire de p─âr care sunt ├«n faza de cre┼čtere.

* Cu 4 ÔÇô 6 s─âpt─âm├óni ├«nainte de epilare este interzis─â pensarea, smulgerea firului de p─âr, utilizarea de cear─â sau aparatul epilator, pentru c─â epilarea eficient─â presupune existen┼úa firului de p─âr care reprezint─â ┼úinta (melanina din p─âr). Este permis─â doar raderea sau crema epilatoare. Cu o zi ├«nainte sau ├«n ziua epil─ârii se rade zona care urmeaz─â s─â fie epilat─â.

* Nu se va efectua epilare dacă sunteţi însărcinată, aţi urmat tratament cu isotretinoin în ultimele 6 luni, dacă aveţi afecţiuni sensibile la lumină (lupus eritematos) sau luaţi anumite medicamente fotosensibilizante (tetraciclină), dacă aveţi boli de coagulare, infecţii cutanate active în zona de tratat, tatuaje sau machiaj permanent, vitiligo sau istoric de cancer de piele.

* Pre┼úurile variaz─â ├«n func┼úie de zona tratat─â (pentru o ┼čedin┼ú─â - pentru zona musta┼ú─â sau b─ârbie ÔÇô 170 lei, axile - 380 lei, bikini 390 lei, gambe 620 lei).