Ce faci dacă ai mâinile crăpate

1 2 jpg jpeg

Un prim pas ar fi să foloseşti nişte mănuşi speciale pentru muncile casnice. Dermatologii spun că pielea labei piciorului şi cea a palmelor sunt mai groase decât în restul corpului, astfel că nu se irită atât de uşor intrând în contact cu tot felul de chimicale.

Produse de protejare a pielii

Fiecare părticică a organismului ar trebui să fie răsfăţată cu produse de îngrijire emoliente şi hidratante. Specialiştii recomandă să foloseşti săpunuri delicate pe bază de glicerină şi imediat după aceea să foloseşti tot timpul o cremă emolientă cu lanolină, glicerină şi/sau cu uleiuri esenţiale care au rolul de a hidrata în profunzime pielea.

Atenţie!

Cu cât fac mai multă spumă săpunurile solide ori lichide, cu atât există şansa să ai mâinile mai uscate şi iritate. Un săpun mai dur care are în componenţă uleiuri esenţiale poate afecta pielea.

Nu folosi o cremă care îţi îngraşă mâinile căpătând un aspect de mâini pline de „grăsime“, crema neintrând în piele.

Doar seara poţi folosi o cremă puternic emolientă, însă nu uita să-ţi pui şi nişte mănuşi speciale, de preferinţă din bumbac.

Înainte de a aplica o cremă de mâini seara, înmoaie mâinile într-un vas cu apă călduţă. Ţine-le la răsfăţ 5 minute, apoi usucă-le. Foloseşte o cremă grasă.

Contraindicaţii

Nu folosi crema de mâini atunci când ai răni deschise.