Cât durează recuperarea după mărirea sânilor?

1 2 jpg jpeg

Conform unui studiu efectuat de Societatea Internaţională a Chirurgilor Plasticieni, intervenţia de implant mamar a devenit cea mai solicitată procedură în anul 2012, devansând considerabil numărul operaţiilor de liposucţie.

Femeile din România apelează tot mai des la acest tip de intervenţie, mai ales din dorinţa de a arăta mai bine, dar şi din necesitate. Indiferent de motiv, perioada postoperatorie este cea care ridică cele mai multe semne de întrebare pentru persoanele care recurg la implantul mamar.

Succesul unei astfel de intervenţii depinde atât de îndemânarea chirurgului plastician, cât şi de respectarea indicaţiilor postoperatorii.

”Vindecarea este un proces gradual care poate dura până la maxim 1 an, în funcţie de organism şi de complexitatea intervenţiei. Este recomandată reducerea activităţii fizice solicitante, evitarea expunerii la soare în următoarele 6 luni postoperatorii, precum şi purtarea unei bustiere elastice pentru o perioadă de cca. 2 luni”, a declarat dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Niţescu.

Pacienta care a fost supusă unei intervenţii de implant mamar nu va depune eforturi considerabile pentru a-şi relua activităţile sociale. Operaţia nu necesită spitalizare, externarea fiind posibilă la 12 ore după efectuarea procedurii. În următoarele zile sunt acceptate mişcări uşoare de braţe, plimbări scurte iar după o săptămână se poate relua activitatea la locul de muncă.

Este totuşi posibil să apară şi complicaţii în perioada de recuperare, cum ar fi cele alergice, apariţia hemoragiei, hematomul sau infecţia. Un risc tardiv îl reprezintă şi contracţia capsulară care poate genera durere şi disconfort.

”Majoritatea intervenţiilor nu prezintă complicaţii în perioada recuperatorie, însă riscurile există. Acestea pot fi soluţionate dacă sunt aduse la cunosţinţa chirurgului estetician. Tocmai din acest motiv sunt recomandate vizitele periodice la cabinet. La o săptămâna, la o lună, la trei luni. Persoanele care au suferit o intervenţie de implant mamar se confruntă, cel mai adesea, cu inflamaţii şi senzaţie de durere. Acest aspect este însă remediat prin administrarea analgezicelor. De asemenea, pot apărea modificări ale sensibilităţii areolei şi mamelonului, care dispar însă, în cele mai multe cazuri, după câteva săptămâni”, a mai declarat dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Niţescu.

O altă preocupare pentru persoanele care apelează la o intervenţie de implant mamar este legată de aspectul fizic, şi anume cicatricile. Acestea se atenuează în 6-12 luni, dacă se foloseşte o cremă cicatrizantă şi dacă sunt respectate cu stricteţe indicaţiile chirurgului plastician. De asemenea, pentru a păstra pielea suplă, sânii trebuie masaţi zilnic cu o cremă puternic hidratantă. Acest lucru ajută şi la o refacere mai uşoară şi mai rapidă.

Alegerea chirurgului estetician este esenţială în obţinerea rezultatelor dorite. El este cel care va decide opţiunea de introducere a protezei, precum şi tipul de implant potrivit fiecărei persoane în parte. Succesul intervenţiei depinde însă şi de respectarea indicaţiilor postoperatorii.