Cât durează recuperarea după mărirea sânilor?

1 2 jpg jpeg

Conform unui studiu efectuat de Societatea Internaţională a Chirurgilor Plasticieni, intervenţia de implant mamar a devenit cea mai solicitată procedură în anul 2012, devansând considerabil numărul operaţiilor de liposucţie.

Femeile din Rom├ónia apeleaz─â tot mai des la acest tip de interven┼úie, mai ales din dorin┼úa de a ar─âta mai bine, dar ┼či din necesitate. Indiferent de motiv, perioada postoperatorie este cea care ridic─â cele mai multe semne de ├«ntrebare pentru persoanele care recurg la implantul mamar.

Succesul unei astfel de interven┼úii depinde at├ót de ├«ndem├ónarea chirurgului plastician, c├ót ┼či de respectarea indica┼úiilor postoperatorii.

ÔÇŁVindecarea este un proces gradual care poate dura p├ón─â la maxim 1 an, ├«n func┼úie de organism ┼či de complexitatea interven┼úiei. Este recomandat─â reducerea activit─â┼úii fizice solicitante, evitarea expunerii la soare ├«n urm─âtoarele 6 luni postoperatorii, precum ┼či purtarea unei bustiere elastice pentru o perioad─â de cca. 2 luniÔÇŁ, a declarat dr. Cristian Ni┼úescu, medic primar chirurgie plastic─â ┼či doctor ├«n ┼čtiin┼úe medicale, Clinica Dr. Cristian Ni┼úescu.

Pacienta care a fost supus─â unei interven┼úii de implant mamar nu va depune eforturi considerabile pentru a-┼či relua activit─â┼úile sociale. Opera┼úia nu necesit─â spitalizare, externarea fiind posibil─â la 12 ore dup─â efectuarea procedurii. ├Än urm─âtoarele zile sunt acceptate mi┼čc─âri u┼čoare de bra┼úe, plimb─âri scurte iar dup─â o s─âpt─âm├ón─â se poate relua activitatea la locul de munc─â.

Este totu┼či posibil s─â apar─â ┼či complica┼úii ├«n perioada de recuperare, cum ar fi cele alergice, apari┼úia hemoragiei, hematomul sau infec┼úia. Un risc tardiv ├«l reprezint─â ┼či contrac┼úia capsular─â care poate genera durere ┼či disconfort.

ÔÇŁMajoritatea interven┼úiilor nu prezint─â complica┼úii ├«n perioada recuperatorie, ├«ns─â riscurile exist─â. Acestea pot fi solu┼úionate dac─â sunt aduse la cunos┼úin┼úa chirurgului estetician. Tocmai din acest motiv sunt recomandate vizitele periodice la cabinet. La o s─âpt─âm├óna, la o lun─â, la trei luni. Persoanele care au suferit o interven┼úie de implant mamar se confrunt─â, cel mai adesea, cu inflama┼úii ┼či senza┼úie de durere. Acest aspect este ├«ns─â remediat prin administrarea analgezicelor. De asemenea, pot ap─ârea modific─âri ale sensibilit─â┼úii areolei ┼či mamelonului, care dispar ├«ns─â, ├«n cele mai multe cazuri, dup─â c├óteva s─âpt─âm├óniÔÇŁ, a mai declarat dr. Cristian Ni┼úescu, medic primar chirurgie plastic─â ┼či doctor ├«n ┼čtiin┼úe medicale, Clinica Dr. Cristian Ni┼úescu.

O alt─â preocupare pentru persoanele care apeleaz─â la o interven┼úie de implant mamar este legat─â de aspectul fizic, ┼či anume cicatricile. Acestea se atenueaz─â ├«n 6-12 luni, dac─â se folose┼čte o crem─â cicatrizant─â ┼či dac─â sunt respectate cu stricte┼úe indica┼úiile chirurgului plastician. De asemenea, pentru a p─âstra pielea supl─â, s├ónii trebuie masa┼úi zilnic cu o crem─â puternic hidratant─â. Acest lucru ajut─â ┼či la o refacere mai u┼čoar─â ┼či mai rapid─â.

Alegerea chirurgului estetician este esen┼úial─â ├«n ob┼úinerea rezultatelor dorite. El este cel care va decide op┼úiunea de introducere a protezei, precum ┼či tipul de implant potrivit fiec─ârei persoane ├«n parte. Succesul interven┼úiei depinde ├«ns─â ┼či de respectarea indica┼úiilor postoperatorii.