Când este nevoie de chirurgia conturului corporal

1 2 jpg jpeg

Deşi abdominoplastia face parte din categoria intervenţiilor pentru conturul corporal, în urma scăderii ponderale masive s-a constatat necesitatea îndepărtării ţesutului în exces din diferite zone, în funcţie de particularităţile pacientului: braţe, coapse, sâni la femei sau tegumentul prepectoral la barbati, fese.

,,Procedura de body lifting este recomandată doar după ce pacientul a ajuns la greutatea dorită, deoarece în cazul în care acesta va continua să slăbească se va confrunta din nou cu apariţia excesului de tegument. Aceste intervenţii se fac în etape, iar un pacient poate avea nevoie de 1-2 sau chiar 3-4 intervenţii seriate, în funcţie de excesul tegumentar pe care-l prezintă, pentru a-i readapta învelişul (tegumentul) la noile dimensiuni”, a precizat chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Procedura, recomandată în sarcinile multiple

În multe dintre cazuri, la această procedură apelează şi persoanele care au suferit o intervenţie bariatrică (în cazul obezităţii severe), care deşi au slăbit nu aveau un contur corporal normal din cauza excesului tegumentar. La body lifting mai apelează şi persoanele care au avut fluctuaţii mari de greutate, dar şi femeile cu sarcini multiple.

Nu în ultimul rând, în categoria persoanelor care pot apela la body lifting se încadrează şi cele obeze, care după o schimbare drastică a stilului de viaţă (alimentaţie echilibrată şi sport ) reuşesc să scadă în greutate masiv şi ajung să se confrunte cu acealaşi exces de piele. Edemul postoperator, parte din procedul de vindecare

Postoperator se recomandă purtarea de corsete elastice în vederea reducerii edemului postoperator şi asigurării suportului pentru noul contur corporal. Deşi rezultatul liftingului corporal este vizibil aproape imediat, rezultatul final apare la câteva luni de la intervenţie.

Senzaţia locală de amorţeală (datorată secţionării ramurilor nervoase sensitive în cursul intervenţiei) şi de tensiune se ameliorează în cursul lunilor următoare.

,,Procesul de vindecare iniţială include edemul postoperator. Disconfortul sau durerea sunt relativ comune şi se controlează medicamentos. Poziţiile şi mişcările care pun în tensiune musculatura şi suturile din zona operată trebuie evitate, reluarea activităţilor fizice uşoare este posibilă la câteva zile postoperator”, explică chirurgul estetician.

Noul contur corporal este relativ permanent atât timp cât persoana îşi menţine constantă greutatea corpului şi urmează un regim de viaţă sănătos (alimentaţie raţională şi practicarea de activităţi fizice).