Aşa poţi ţine ridurile la distanţă!

1 2 jpg jpeg

Include somonul în alimentaţie

Somonul, ca şi alte specii de peşte mai gras, este o sursă bogată de proteine, elemente esenţiale pentru îngrijirea şi menţinerea elasticităţii pielii. Acizii graşi esenţiali din peşte ,,hrănesc” pielea şi întârzie apariţia ridurilor. Studiile în domeniu au arătat că persoanele care obişnuiesc să consume peşte gras au o piele fermă şi hidratată.

Nu trişa! Ţine ochelarii pe nas!

Trebui să porţi ochelari, dar tot amâni momentul, mai ales că poţi face lucrurile simple şi fără să îi ţii pe nas. Oboseala oculară poate duce la folosirea intensă a muşchilor faciali, la încruntare, ceea ce creşte şi şansele de apariţie a ridurilor. Ceea ce la început pare să fie o cută fină la nivelul tenului se poate tranforma într-un rid adânc. Poartă ochelarii de vedere fie că citeşti o carte, lucrezi la calculator sau te uiţi la televizor.

Alfa-hidroxi acizi, aliaţi în prevenirea ridurilor

Alfa-hidroxii acizi (AHA), care includ acidul glicolic, lactic, tartaric şi cel citric, se găsec în multe dintre produsele destinate îngrijirii tenului. Produsele care conţin aceşti acizi sunt recomandate în cazul petelor care apar pe ten, a ridurilor, dar şi pentru îngriirea de la vârsta a treia. Acizii au capacitatea de a reduce aspectul porilor şi liniile fine, inclusiv cele din jurul ochilor. Anumite forme de AHA pot ajuta şi la stimularea producţiei de colagen.

Dormi pe spate

Dormitul în anumite poziţii poate duce la apariţia mai rapidă a ridurilor, sunt de părere specialiştii dermatologi. Dormitul pe o parte poate duce la apariţia liniile fine de la nivelul obrajilor, fie a bărbiei. Deşi multe dintre cutele care apar pe ten dispar la puţin timp după trezire, dar prin repetare ridurile se pot adânci tot mai mult. Pe de altă parte, persoanele care preferă să doarmă cu faţa în pernă au şanse mari să aibă riduri vizibile pe frunte. Dintre toate poziţiile de somn, cea pe spate aduce cele mai mari beneficii când vine vorba de prevenirea ridurilor.

Alege produsele care conţin vitamina C

Mai multe studii în domeniu au descoperit că vitamina C ajută la producerea de colagen, proteină prezentă în ţesutul conjunctiv şi care protejează împotriva ridurilor. În plus, colagenul limitează efectele nocive ale razelor ultraviolete, reduce petele întunecate şi roşeaţa de la nivelul pielii. Un prim pas în prevenirea ridurilor este şi alegerea produselor de îngrijire care conţin vitamina C (acid ascorbic). Mai mult, include în dietă alimentele care au un conţinut ridicat de vitamină.