Alimentele care ,,luptă” împotriva ridurilor

1 2 jpg jpeg

Legumele care ,,şterg” ridurile

Ca şi ouăle, legumele cu frunze verzi, cum este spanacul sau salata, se numără printre sursele importante de luteină şi zeaxantină, antioxidanţi puternici ce protejează de radicalii liberi din mediul înconjurător (aer poluat, fum de ţigară, noxe etc.).

Aceştia distrug fibrele de elastină şi de colagen din piele, ceea ce duce la formarea mai rapidă a ridurilor. Pe lângă beneficiile pentru ten, antioxidanţii din legumele cu frunzele verzi reduc şi riscul de apariţie a problemelor oculare, cum este degenerescenţa maculară.

Afinele au efect anti-îmbătrânire

Numite şi ,,micile” alimente nutritive, afinele sunt bogate în antioxidanţi. Aceştia întârzie îmbătrânirea prematură a pielii, chiar şi apariţia mai multor afecţiuni, printre care şi cancerul. Antocianinele din afine şi din celelalte fructe de pădure ajută la combaterea stresului oxidativ, factor ce influenţează apariţia ridurilor fine şi adâncirea celor de expresie. Afinele le poţi consuma simple, sub formă de băuturi, fie la prepararea deserturilor. Dovleacul, aliat al sănătăţii pielii

Din dieta ,,antirid” nu trebuie să lipsească legumele rădăcinoase, în special cele care sunt bogate în betacaroten. Morcovii, cartofii dulci şi dovleacul se numără printre alimentele bogate în antioxidanţi, ele fiind ajutoare de încredere când vine vorba de sănătatea pielii şi a ochilor.

Probleme ale pielii? Iată ce legumă te ajută!

Deşi nu este chiar pe gustul tuturor, broccoli este o sursă bogată de quercetină, substanţă cunoscută pentru rolul său antiinflamator. Pe lângă faptul că protejează împotriva problemelor dermatologice, compuşii din broccoli previn apariţia semnelor de îmbătrânire a pielii. Studiiile din ultimii ani au arătat că persoanele care au inclus în alimentaţie leguma au un risc mai redus de a dezvolta cancer de piele.

Aloe vera, pentru elasticitatea pielii

Proprietăţile anti-îmbătrânire ale plantei aloe vera sunt dovedite încă din cele mai vechi timpuri. Sucul de aloe vera este recunoscut pentru efectele sale curative: când vine vorba de problemele deramtologice, dar şi de prevenirea ridurilor.

Razele UV sunt cele care afectează colegenul din piele, cel care este numit şi ,,arma-cheie” împotriva ridurilor. Inclus în dietă, sucul de aloe vera reduce profunzimea ridurilor, îmbunătăţeşte elasticitatea pielii şi producţia de colagen.