Alege cosmeticele fără conservanţi!

1 2 jpg jpeg

Ai tot auzit vorbindu-se despre parabenii din produsele cosmetice. Ce sunt aceştia şi în ce mod ne pot dăuna? Ei bine, parabenii sunt conservanţi sintetici adăugaţi în unele produse cosmetice şi de îngrijire, pentru a le prelungi valabilitatea şi pentru a opri dezvoltarea microorganismelor.

Deşi sunt folosiţi încă din 1920, parabenii au fost puşi în banca acuzaţilor mai ales după 2005, când unele studii au arătat că aceşti conservanţi pot favoriza apariţia dereglărilor hormonale şi chiar a cancerului.

Legislaţia internaţională nu interzice utilizarea parabenilor, din cauză că aceştia devin periculoşi numai dacă se depăşeşte o anumită concentraţie, iar, în general, cosmeticele respectă procentajul impus de reglementările în vigoare.

Cu toate acestea, credem că te-am pus pe gânduri... Pentru a fi sigură că nu te expui posibilelor riscuri date de parabeni, poţi alege cosmeticele fără conservanţi.

Vitamina E, antiseptic natural

Atunci când cumperi un produs cosmetic, fie cremă hidratantă, demachiant sau ser pentru ochi, este bine să-l alegi pe cel care conţine conservanţi naturali. Există în comerţ numeroase creme care folosesc drept conservanţi uleiurile esenţiale, propolisul, extractul de sâmburi de grepfrut şi vitamina E.

Aceste substanţe protejează produsul cosmetic de diverşi microbi, sunt blânde şi bine tolerate de piele şi nu-ţi pun sănătatea în pericol. În plus, ele asigură o bună eliberare a principiilor active, cu alte cuvinte sporesc eficienţa produsului cosmetic.