Adevărat sau fals: Machiajul zilnic îţi deteriorează pielea?

1 2 jpg jpeg

Trebuie să ştii însă că nu machiajul în sine, ci faptul că nu te demachiezi corect înainte de somn îţi afectează pielea.

Tenul tău trebuie să aibă şansa să respire şi să se oxigeneze. În timpul zilei, cosmeticele moderne conţin filtre UV, agenţi de hidratare şi de protejare a tenului care nu lasă factorii externi să îţi afecteze pielea. Seara, însă, trebuie să îndepărtezi machiajul în mod eficient.

Mai mult ca oricând, pe timp rece şi geros este bine să cunoşti anumite reguli pentru un machiaj reuşit, care, de altfel, nu doar îmbunătăţesc starea pielii, dar o fac mai atractivă.

În această perioadă pielea are nevoie de o cremă mai consistentă, eventual, una nutritivă. Nu este recomandat să ieşi afară fără un produs tonular, care să conţină nu doar componente de protecţie, ci şi vitamine şi antioxidanţi.

Fond de ten cremos

Alege un fond de ten cremos, cu un puternic efect de hidratare. Astfel de fonduri de ten conţin ingredienţi activi precum acidul hialuronic. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a reţine apa în celulele pielii.

În ceea ce priveşte pudra pulbere, aceasta are proprietatea de a usca pielea, de aceea nu este recomandată când este rece afară pentru persoanele cu tip de piele uscată.

Buze hidratate

În această perioadă, buzele sunt cele mai afectate, deoarece sunt expuse la vânt. Este recomandat să foloseşti un balsam hidratant de buze, în timpul nopţii. Acesta conţine grăsimi şi vitamine ce împiedică uscarea buzelor.

Este indicat să eviţi rujurile rezistente, cunoscute pentru faptul că usucă buzele. Luciul de buze nu este un mijloc de protecţie împotriva vântului, deoarece, de regulă, produc doar un efect de umflare, dar nu au proprietăţile protectoare necesare.

Definirea pomeţilor

Blush-ul conferă culoare machiajului. Alege un fard de obraz în nuanţe calde, de roz şi piersic, pentru a scăpa de tenul palid.

Amestecă fardul de obraz cu puţină pudră bronzantă pentru a contura şi defini pomeţii şi pentru a da pielii o strălucire naturală. Pomeţii se tamponează cu o perie, iar amestecul se aplică de-a lungul osului spre tâmple.