7 trucuri pentru un zâmbet perfect

1 2 jpg jpeg

Trucuri pentru un zâmbet perfect - Consumă cât mai multe fructe

Apelează la o metodă sigură în momentele în care din grabă nu reuşeti să te speli pe dinţi: fructele. Bogate în fibre, ele acţionează precum o perie naturală la nivelul dinţilor.

Dintre fructe, citricele sunt cele care ajută la îndepărtarea petelor de pe dinţi, acţionând ca şi saliva. De asemenea, merele şi perele, recunoscute pentru cantitatea mare de fibre pe care o conţin, curăţă dantura, dar stimulează şi saliva.

Nu uita de produsele lactate

Consumul frecvent de brânză şi iaurt scade riscul de apariţie a problemelor gingivale, dar ajută şi la menţinerea sănătăţii şi albului dinţilor. Lactatele sunt cele care formează ,,bariera de protecţie” dentară, în timp ce brânzeturile mai tari, cum este caşcavalul, curăţă smalţul dinţilor.

Trucuri pentru un zâmbet perfect - Seminţele de susan protejează smalţul dentar

Datorită substanţelor din conţinut, seminţele de susan distrug placa bacteriană şi protejează smalţul dinţilor. Mai ales că ele conţin şi o doză mare de calciu, seminţele aduc beneficii sistemului osos. Pe de altă parte, seminţele de floarea-soarelui, bogate în fibre, proteine şi vitamina E, oferă ,,porţia” de minerale (calciu şi magneziu) necesare pentru sănătatea dentară.

Citeşte şi:

- Alimentele care ,,au grijă" de zâmbetul tău

- Aşa îi asiguri copilului un zâmbet frumos

- Sfaturi pentru un zâmbet de nota 10

Amestecul dintre sare şi suc de lămâie

Combinaţia dintre sucul de lămâie şi sare este una dintre soluţiile simple, uşor de preparat, care te ajută să obţii zâmbetul mult dorit. Acidul citric în combinaţia cu sarea curăţă eficient smalţul dinţilor şi ajută la albirea dinţilor. Foloseşte amestecul o dată pe săptămână pentru ca rezultate să fie de durată.

Trucuri pentru un zâmbet perfect - Evită pe cât posibil cafeaua şi sucurile

Se ştie că sucurile carbogazoase şi cafeaua pot duce la apariţia petelor galbene pe dinţi. Mai nou, studiile recente au arătat că şi apa de gură nepotrivită poate cauza aceleaşi neplăceri ca şi cafeaua.

De aceea, cel mai bine este ca apa de gură să fie recomandată de medicul stomatolog, iar persoana să consume cât mai rar sucuri sau cafea.

Alege pasta de dinţi mentolată

Produsele pentru igiena orală care conţin o cantitate mai mare de mentol sunt eficiente când vine vorba de albirea dinţilor, sunt de părere specialiştii. Pe lângă faptul că ajută la reîmprospătarea respiraţiei, pasta de dinţi care are mai mult mentol duce la obţinerea rezultatelor dorite pe termen lung.

Păstrează periuţa în locuri speciale

În unele cazuri, periuţa de dinţi este aşezată în baie în apropierea vasului de toaletă, situaţie pe care specialiştii nu o recomandă. Aceştia spun că periuţa trebuie păstrată la cel puţin un metru de vasul de toaletă, tocmai pentru a evita ca particulele din aer să ajungă în apropierea periuţei de dinţi.

În cazul în care baia este mai mică, cel mai indicat este să cumperi periuţe care conţin un suport protector (se pune la nivelul periilor).