5 reţete naturiste de îngrijire pentru pielea ta

1 2 jpg jpeg

Reţete naturiste de îngrijire - Măşti pentru faţă

Mască răcoritoare

Masca din mentă are dublu rol când vine vorba de îngrijirea tenului: calmează pielea când temperaturile sunt ridicate şi o revigorează.

Ai nevoie de: câteva frunze de mentă, un vârf de cuţit de curcumă (turmeric – găseşti la magazinele de condimente) şi puţină apă călduţă. Toacă mărunt frunzele de mentă şi pisează-le până se formează o pastă. Adaugă curcuma şi apa căldută, după care aplică pasta pe ten. Lasă masca 15 minute, după care clăteşte bine tenul cu apă rece.

Masca cu lapte praf, pentru un plus de hidratare

Pentru mai multă catifelare şi hidratare trebuie să încerci masca cu lapte praf. Proteinele din lapte ajută la hidratarea pielii, în timp ce particulele din conţinut înlătură praful, impurităţile şi excesul de sebum de pe ten.

două linguriţe de lapte praf şi două linguriţe de miere de albine. Amestecă cele două ingrediente, după care aplică pasta obţinută pe ten. Lasă masca să acţioneze timp de 15 minute, după care clăteşte bine cu apă rece.

Reţete naturiste de îngrijire pentru pielea ta cu alimente

Laptele, îngrjire delicată pentru ten

Curăţarea regulată a tenului este unul dintre cei mai importanţi paşi de îngrjire. O metodă delicată de curăţare a tenului este cea cu lapte.

jumătate de pahar de lapte rece, câteva discuri demachiante. Înmoaie discul în lapte şi curăţă tenul, insistând pe zonele unde există exces de sebum. Astfel, pielea ta o sa fie strălucitoare şi bine hidratată.

Boabele de soia, aliat împotriva îmbătrânirii

Boabele de soia sunt o sursă bogată de izoflavone, substanţe despre care specialiştii în domeniu spun că sunt un aliat împotriva procesului de îmbătrânire a tenului.

50 de grame de boabe de soia (sau 50 de grame de linte), apă, lapte nefiert şi ulei de migdale. Pune boabe de soia sau cele de linte la înmuiat de seara până dimineaţa. Pisează bine a doua zi boabele (după ce ai îndepăratat pieliţa care acoperă boabele de linte) şi amestecă cu puţin lapte şi uleiul de migdale până se formează o pastă. Aplică masca pe ten, lasă să acţioneze timp de 10-15 minute, după care clăteşte bine cu apă călduţă.

Lămâia, fructul care ,,îngrjieşte” tenul

Lămâia este un ingredient ce poate face minuni pentru ten. Datorită cantităţii mari de vitamina C din fruct, care luptă împotriva radicalilor liberi, măştile cu lămâie sunt ideale pentru o piele mai strălucitoare.

o lingură de miere de albine, o lingură de suc de lămâie şi un albuş. Amestecă într-un bol mierea, sucul de lămâie şi albuşul, după care aplică cu vârful degetelor masca pe ten. Lasă masca 20 de minute, după care clăteşte tenul cu apă călduţă.