5 motive s─â te treze┼čti dis de diminea┼ú─â

2 jpg jpeg

1. Vei fi mai fericit

Cercet─âtorii au descoperit c─â persoanele matinale au tendin┼úa de a fi mai fericite per total dec├ót restul ┼či mai mul┼úumite de sine. Speciali┼čtii spun c─â lumina din prima parte a zilei influen┼úeaz─â pozitiv starea de spirit, fiind corelat─â cu optimismul. Randamentul dat la locul de munc─â este ┼či el mai ridicat, pentru c─â sarcinile cele mai solicitante trebuie ├«ndeplinite, de regul─â, ├«n prima parte a zilei.

2. E posibil s─â c├ónt─âre┼čti mai pu┼úin

Un studiu britanic din 2016, în care au fost analizate aproape 90.000 de persoane, a încercat să afle care sunt genele ce influenţează ceasul biologic al unui individ. S-a constatat că o persoană matinală are un indice corporal mai scăzut decât restul.

3. Trezitul devreme scade riscul apariţiei diabetului

Persoanele care se trezesc mai t├órziu au un risc mai mare de a se ├«mboln─âvi de diabet sau de a dezvolta sindromul metabolic, ce creeaz─â rezisten┼ú─â la insulin─â ┼či poate duce la declan┼čarea bolilor cardiace, spre deosebire de cei cu un program matinal.

Te-ar mai putea interesa: Ce s─â faci ca s─â nu te mai treze┼čti obosit diminea┼úa

4. Vei avea un somn mai lini┼čtit

Doar 20% din persoanele matinale sufer─â de insomnie, potrivit speciali┼čtilor, spre deosebire de 40% din cele care merg la somn la ore ├«naintate. Totodat─â, e mult mai pu┼úin probabil s─â suferi de depresie. 5. Ajungi...departe

S-a constatat c─â persoanele matinale au tendin┼úa s─â ia note mai bune la ┼čcoal─â sau s─â ocupe func┼úii mai bune. Sunt mai productive ┼či ├«┼či gestioneaz─â mai bine problemele, fiind mai energice ┼či av├ónd mai mult entuziasm ├«n realizarea sarcinilor cotidiene.