3 măşti pentru ten care combat arsurile solare

1 2 jpg jpeg

Lipsa unei conduite sănătoase în ceea ce priveşte bronzatul dăunează pielii. Cu ajutorul acestor măşti, tenul tău se va calma şi îşi va reveni.

Roşie cu miere

Datorită unor ingrediente naturale poţi scăpa de cojile inestetice cauzate de statul prelungit la soare. E simplu ceea ce ai de făcut. Iei o roşie proaspătă, o tai feliuţe şi masezi faţa uşor cu ea. După aceea, laşi să stea stratul de roşie timp de 10 minute apoi clăteşti.

Specialiştii îţi mai recomandă un procedeu: îţi trebuie o roşie curăţată de coajă şi o linguriţă de miere. Toci roşia fin şi o amesteci cu mierea, apoi adaugi pasta uşor pe feţă, având grijă să aplici omogen. O laşi 10 minute, apoi clăteşti cu apă rece.

Lapte cu miere şi lămâie

Încă din vechime, reginele foloseau laptele pentru proprietatea de albire a pielii. Pentru a preveni arsurile solare sau dacă nu-ţi doreşti un bronz accentuat, foloseşte această mască. Vei hrăni pielea, iar ea va căpăta un aspect luminos şi se va hidrata.

Ai nevoie de aceste ingrediente: 4 linguriţe de lapte, 2 linguriţe de suc proaspăt de lămâie şi 1 linguriţă de miere. Le amesteci într-un vas şi le aplici cu ajutorul unui bureţel de bumbac sau cu degetele, având mare grijă să nu curgă. Ungi pielea cu un strat mai gros de pastă şi stai întinsă pentru a nu avea supriza să se prelingă pe haine şi lenjeria de pat. Laşi să se usuce timp de 15 minute, apoi speli cu apă la temperatura camerei.

Răcoreşte-te cu masca de mentă!

Supraexpunerea la soare poate duce, pe termen lung, la apariţia cancerului de piele. Poţi suferi arsuri grave, insolaţie cu dureri de cap şi febră.

Menta nu doar că te ajută să te răcoreşti în verile toride, dar îţi şi calmează pielea şi, cu ajutorul ei, vei avea un ten proaspăt. Iritaţiile provocate de soare sau alţi factori nocivi pot dispărea cu ajutorul mentei.

Pentru acest tip de mască revigorantă ai nevoie de următoarele: o mână de frunze proaspete de mentă, 1 vârf de cuţit de pudră de turmeric (cu efect antibiotic şi antibacterian) şi puţină apă călduţă. Pui într-un blender ingredientele şi mixezi. Aplici pe faţă amestecul, ocolind zona ochilor. Laşi să stea 10 minute, apoi te speli cu apa rece. Efectul e uimitor: vei scăpa de senzaţia de arsură, faţa se va răcori şi înviora.