Te doare capul? ├Änlocuie┼čte calmantul cu exerci┼úiile fizice

1 2 jpg jpeg

Toate aceste trei tipuri de tratamente pot reduce intensitatea migrenelor de care sufer─â multe femei. La fel de bine ca ┼či medicamentul poate func┼úiona ┼či mersul pe biciclet─â timp de trei ori pe s─âpt─âm├ón─â, sus┼úin cercet─âtorii de la Universitatea din Gothenburg, Suedia.

Cercetarea a fost realizat─â pe 91 de femei, cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 18 ┼či 65 de ani, paciente ale unei clinici din Suedia. Dup─â ce au fost diagnosticate de c─âtre medicul neurologist cu migren─â, participantele la studiu au fost ├«mp─âr┼úite ├«n trei grupuri.

Unul care practica exerciţii fizice, cel de-al doilea realiza terapie de relaxare, iar participantele din al treilea grup au primit calmante pentru ameliorarea migrenei.

,,A fost destul de surpinz─âtor pentru noi s─â observ─âm c─â num─ârul st─ârilor de migren─â era asem─ân─âtor pentru toate cele trei grupuri. Activitatea fizic─â ar putea fi folosita ca o metod─â non-farmacologic─â pentru prevenirea migernelorÔÇŁ, a afirmat Emma Varkey, conduc─âtoarea studiului.

Una dintre metodele de evitarea a medicamentelor ┼či a efectelor lor adverse este chiar activitatea fizic─â regulat─â.