Exerciţiile în doi, bune pentru siluetă şi pentru relaţie

1 2 jpg jpeg

Mişcările vă vor ajuta pe amândoi să vă relaxaţi atât fizic (prin dezmorţirea articulaţiilor), cât şi psihic. Efectul este şi mai mare dacă le asociaţi cu muzică de destindere.

Exerciţiile pot fi utilizate şi ca metodă de încălzire sau, ca metodă de detensionare, la sfârşitul antrenamentelor. La cel mai mic disconfort trebuie oprită efectuarea exerciţiului.

Atenţie! Şi respiraţia corectă este foarte importantă: inspiraţi adânc pe nas şi expiraţi de două ori, mai lung, pe gură.

Secretul exerciţiilor de stretching constă în faptul că fiecare postură trebuie să fie menţinută timp de 10-20 de secunde.

1. Aşezaţi-vă pe podea, staţi spate în spate, încrucişaţi-vă picioarele şi duceţi încet braţul drept pe genunchiul opus şi braţul stâng pe genunchiul partenerului.

2. Stând cu picioarele depărtate, apleacă-te până ce atingi cu braţul stâng glezna.

Partenerul te va prinde de braţul drept, astfel încât mâinile să fie în linie dreaptă. Repetaţi mişcarea pentru cealaltă parte.

3. Sprijină-ţi genunchii pe şezutul partenerului şi prinde-i umerii cu palmele atunci când îşi ridică trunchiul de pe saltea.

Încearcă să-ţi menţii echilibrul pe toată durata exerciţiului, astfel încât să nu te laşi cu greutatea pe coloana partenerului.