Exerciţii pentru muşchii pectorali

1 2 jpg jpeg

1.Ţine o bandă elastică întinsă de-a lungul braţelor şi lipită de spate. Ulterior, apropie braţele la nivelul pieptului (banda se poate ajusta în funcţie de forţa persoanei). Repetă mişcarea de zece ori.

2. Stai în genunchi, ţine spatele drept şi privirea în faţă. Din această poziţie, fă semiflotări. Se recomandă patru serii a câte 12 repetări.

3. Aşază-te pe o minge sau pe un scaun, ridică apoi coatele la nivelul umerilor, iar între palme ţine o minge. Ulterior, apasă mingea între mâini şi menţine această poziţie timp de cinci secunde. Repetă mişcarea de zece ori.

Indicate ambelor sexe

Întreţinerea musculaturii pieptului este deosebit de importantă atât la femei, cât şi la bărbaţi, deoarece se numără printre zonele în care se acumulează multă grăsime.

În cazul bărbaţilor, pectoralii „lucraţi” sunt un semn de virilitate, iar la femei, aceşti muşchi ajută la menţinerea fermităţii sânilor.

Îţi propunem un set de exerciţii prin care să-ţi conturezi frumos muşchii pectorali. Pentru a obţine rezultate rapide, adoptă şi o dietă săracă în grăsimi şi în zaharuri.