Exerciţii de tonifiere cu ajutorul săculeţilor

1 2 jpg jpeg

Exerciţiile cu săculeţi (care se ataşează la nivelul încheieturilor mâinilor şi al picioarelor) prezintă un avantaj: efectuate în ritm alert, sunt de un real ajutor persoanelor care vor să slăbească.

Atenţie însă!

„Aceste exerciţii nu sunt recomandate celor care au probleme cu articulaţiile şi/sau coloana vertebrală. De asemenea, efectuarea lor este contraindicată copiilor “, atrage atenţia instructorul de fitness Luiza Bucur (foto). Repetări Efectuează 8-20 de repetări ale fiecărui exerciţiu şi creşte progresiv numărul seriilor de la 1 la 3. Femeile pot folosi săculeţi cu o greutate de 1 sau 2 kilograme, iar săculeţii utilizaţi de bărbaţi pot avea între 2 şi 4 kilograme. 1 Cu picioarele depărtate, braţele întinse lateral şi îndoite la 90 de grade, apropie şi depărtează braţele în mod alert.

2 Cu picioarele depărtate, genunchii uşor îndoiţi, palmele sprijinite pe coapse, ridică trunchiul şi du piciorul stâng în spate. Repetă pentru celălalt picior.

3 Cu palmele sprijinite pe talie, piciorul stâng ridicat şi îndoit la 90 de grade, coboară lent trunchiul şi îndoaie piciorul stâng în spate, astfel încât să atingi podeaua cu genunchiul.