Exerciţii care cresc rezistenţa

1 2 jpg jpeg

Un tonus mai bun

Exerciţiile pentru rezistenţă contribuie la îmbunătăţirea tonusului muscular, prin implicarea, totodată, a sistemului cardiovascular. O condiţie fizică optimă se poate atinge practicând exerciţii care implică mai multe grupe de muşchi.

În principiu, aceste exerciţii sunt pentru cei care au deja o formă fizică acceptabilă, dar pot fi practicate şi de persoanele sedentare. Se realizează câte patru serii din fiecare exerciţiu, cu câte 10-15 repetări.

1. Ţine picioarele depărtate şi mâinile îndoite. Ganterele nu trebuie să aibă mai mult de 500 de grame. Întinde braţele alternativ, ca în box, şi întoarce trunchiul în direcţia opusă mâinii cu care „loveşti”.

2. Culcat pe spate, ridică braţele la piept şi picioarele (fără a îndoi genunchii), ca în imagine.

3. În cazul acestui exerciţiu, ai nevoie de o panglică elastică şi de o minge de fitness. Culcat pe spate, ridică braţele la piept şi picioarele, ca în imagine.

Click! de la cititori

În fiecare seară, fac câte 30 de genuflexiuni. De asemenea, cu ajutorul unui fular, ţin mâinile întinse deasupra capului câte cinci minute. Exerciţiile sunt excelente pentru întărirea musculaturii. Veronica Filip, Vaslui