Cum protejezi încălţămintea sport

1 2 jpg jpeg

Încălţămintea sport a fost special creată pentru activităţi fizice intense şi specifice. Există încălţăminte pentru alergat, pentru mers, pentru basket. Aşadar, să folosim fiecare pereche în scopul pentru care a fost creată. Nu merge cu pantofii de alergat Pentru că sunt foarte confortabili şi moi, eşti tentat să porţi aceeaşi pereche cu care ieşi la jogging şi când te duci la cumpărături sau prin oraş. Dar asta nu face decât să-i tocească mai repede. Cel mai bine, pentru a scăpa de acest obicei, închipuie-ţi că sunt nişte ustensile specifice, pe care le poţi folosi într-un singur scop.

Chiar dacă te grăbeşti, nu încălţa sau descălţa adidaşii fără să desfaci şireturile înainte. Pentru că se vor lărgi mai repede, nu vor mai oferi piciorului susţinerea necesară şi vei fi nevoit să-i înlocuieşti mai repede.

După o şedinţă de antrenamente, dacă încălţările tale s-au udat de la ploaie, ori de la transpiraţie, nu le arunca într-o debara întunecată şi închisă şi, mai ales, nu le lăsa niciodată în ghiozdan. Motivele... vorbesc de la sine. Pe lângă mirosul pe care îl dezvoltă o pereche de încălţări, ele mucegăiesc surprinzător de repede. Este suficientă o noapte petrecută în ghiozdan sau într-o pungă de plastic pentru ca a doua zi să-i găseşti după miros.

Poate nu ne permitem cu toţii asta, dar două perechi de încălţări pe care să le schimbi între ele sunt o investiţie care va aduce multe beneficii în timp, cele două perechi având, astfel, o viaţă considerabil mai lungă.