Zmeura te ajută să slăbeşti. Află cum!

1 2 jpg jpeg

Descompune celulele de grăsime

Acest compus are o acţiune lipolitică, ceea ce duce la eliminarea depozitelor de grăsime din organism, contribuind astfel la scăderea în greutate.

În cadrul unei cercetări, oamenii de ştiinţă au hrănit şoareci de laborator cu alimente bogate în calorii, dar le-a fost administrat şi ketonă, pe o perioadă de 10 săptămâni.

La sfârşitul perioadei de monitorizare, cercetătorii au observat în cazul şoarecilor care au luat ketonă că procentul de grăsime din ficat şi de pe abdomen a scăzut în mod considerabil.

De asemenea, ketona are rolul de creşte nivelul de norepinefrină, un hormon care induce lipoliza, cu alte cuvinte descompunerea celulelor de grăsime.

Controlează apetitul

În plus, nivelul ridicat de ketonă din organism stimulează producţia de adinopectină, un hormon care este responsabil de controlul apetitului şi al nivelului de grăsimi.

Nu în ultimul rând, specialiştii sunt de părere că un consum ridicat de zmeură stimulează metabolismul, într-o manieră asemnănătoare capsaicinei, substanţa activă din ardeiul iute.

Acest lucru a fost dovedit în cadrul unei cercetări, ale cărei rezultate arată că zmeura, prin compusul său, activează termogeneza grăsimii brune, grăbind procesul de ardere a caloriilor.

Astfel, zmeura previne obezitatea, fiind şi un bun adjuvant în tratarea acestei afecţiuni.