Vreţi să arătaţi ca ea? Urmaţi dieta Carmen Brumă

1 2 jpg jpeg

Aşa îşi menţine silueta de invidiat, prezentatoarea tv, Carmen Brumă. După ce a scăpat de 33 de kilograme, vedeta îşi păstrează măsurile cu o alimentaţie strictă.

A câştigat bătălia cu kilogramele, însă războiul nu este încheiat.

“Menţinerea greutăţii la care am ajuns este în sine o luptă care nu se termină niciodată. Îţi impui nişte reguli pe care nu-ţi permiţi să le încalci”, a declarat vedeta despre stilul ei de viaţă.

În câteva cuvinte, o alimentaţie sănătoasă şi mult sport sunt sfaturile pe care Carmen ni le dă pentru a ne menţine greutatea ideală. Pentru cei 58 de centimetri în talie există, însă, un program mult mai riguros.

Micul dejun, înainte de 10

Nu lipseşte niciodată de la micul dejun. Este regula de bază, pe care toţi medicii o recomandă. “Mănânc de obicei un iaurt degresat amestecat cu diverse cereale, cumpărate de la Plafar şi neapărat separate- grâu, ovăz, migdale uscate. Micul dejun este întotdeauna înainte de ora 10”, ne-a povestit Carmen.

Exerciţii de încălzire a muşchilor

După micul dejun urmează puţină relaxare, iar la un interval de aproximativ 20 de minute vine momentul primelor exerciţii fizice. “Sunt exerciţiile clasice de dimineaţă, de încălzire a muşchilor. Nu le ocoliţi pentru că sunt benefice organismului”, ne-a mai spus prezentatoarea.

Salată de fructe

La două ore de micul dejun urmează salata de fructe. “În timpul dietei de slăbire mâncam foarte rar fructe. Acum, însă, mănânc zilnic o salată de fructe, dar neapărat dimineaţa”.

Prânz cu carne şi legume

Prânzul este sursa principală de proteine. Puteţi mânca peşte sau carne. “Eu mănânc somon de două ori pe săptămână, cu broccoli foarte puţin fiert la aburi şi cu lămâie”.

Cina, cu trei ore înainte de culcare

Mâncarea de seară este cea mai uşoară, supa fiind gustarea recomandată de prezentatoarea tv. “Mănânc cu trei ore înainte să dorm. De obicei, cina mea este fie o supă de legume cu o felie de pâine neagră cu seminţe, fie un iaurt”.

Fără sare, dar cu condimente

Sarea lipseşte cu desăvârşire din dieta alimentară propusă de Carmen Brumă. “Folosesc, însă, condimente, dintre care piper şi mai ales pătrunjel, care este o sursă de vitamina C”.

50% din români au probleme cu greutatea În România, una din două persoane are probleme cu greutatea şi una din patru este obeză. Pentru a-i ajuta, a fost iniţiat la nivel naţional un amplu program educaţional: ReductoStart. Procesul de slăbire e controlat de nutriţionişti.

Obezitatea, risc de hipertensiune

Persoanele obeze sunt predispuse la hipertensiune arterială, la diabet (de tip II, non-insulinodependent), risc crescut de infarct miocardic, probleme ale aparatului locomotor, în special la nivelul articulaţiilor şi al spatelui.

Faceţi sport şi beţi apă

Sportul şi apa, aproximativ 2 litri pe zi, nu lipsesc din dietă. “Fac mişcare de trei sau patru ori pe săptămână. Antrenamentul durează o oră şi jumătate şi cuprinde exerciţii cardio, forţă şi relaxare. Foarte important: nu uit de cei doi litri de apă plată pe zi”, ne-a spus Carmen.