Vitaminele care te ajuta sa arzi rapid caloriile si excesul de grasime

1 2 jpg jpeg

Fie ca optezi pentru vitaminele care provin din legume si fructe, direct de la sursa, din legume si fructe, fie ca alegi suplimentele, ia in calcul aceste substante nutritive, pe care le-am detaliat in acest articol. Te vor ajuta sa iti subtiezi silueta si sa iti mentii sanatatea.

Vitaminele din complexul B

Un rol foarte important in pierderea in greutate il au vitaminele din complexul vitaminic B. Cele 7 vitamine care te pot ajuta sa slabesti sunt: vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), vitamina B5 (acidul pantotenic), vitamina B6 (piridoxina), vitamina B8 (biotina) si vitamina B12 (cobalamina).

Cum actioneaza aceste substante nutritive in slabire? Secretul lor este ca functioneaza optim daca sunt administrate impreuna. Acesta este motivul pentru care, in unele cazuri, administrarea vitaminei B12 nu a avut efectele asteptate, mai precis nu a contribuit vizibil la scaderea in greutate. Cand apar tulburari ale glandei tiroide, cel mai adesea printre simptome se numara si fluctuatiile de kilograme. De aceea, ca sa previi ingrasarea, asigura-te ca in corp exista o cantitate suficienta de vitamine din complexul B.

Vitamina E

In mod uzual aceasta vitamina se gaseste in cantitati mari in alimentele bogate in grasimi mononesaturate si are un rol esential in mentinerea activitatii normale a metabolismului. Daca in corp exista deficit de vitamina E (tocoferol), apare nevoia de a consuma grasimi nesanatoase.

Vitamina D

Cand urmezi o dieta, o cantitate suficienta de vitamina D (calciferol) in corp grabeste topirea kilogramelor in exces.

Vitamina C

Acidul ascorbic, asa cum se mai numeste vitamina C, ajuta la absorbtia mai buna a celorlalte vitamine si minerale, care pot accelera metabolismul. De exemplu, aceasta substanta pretioasa pentru sanatate fixeaza in corp fierul si acidul folic, stimulandu-le sa grabeasca procesul de ardere calorica si sa asigure oxigenarea fluxului sangvin.

Ce minerale te ajuta sa slabesti

Atat vitaminele, cat si mineralele joaca un rol fundamental in organism. De fapt, mineralele ajuta corpul sa asimileze mai bine vitaminele de care are nevoie pentru a functiona la parametri normali. Calciu, spre exemplu, contribuie la reducerea depozitelor de grasime, cromul ajuta la procesarea eficienta a carbohidratilor si a grasimilor. Suplimentele de zinc cresc actiunea benefica a complexului B in corp, in timp ce manganul accelereaza arderile in organism.