VIDEO: Uită de îngrăşat după ce ai renunţat la dietă!

1 2 jpg jpeg

Auzi peste tot diete care îţi promit că într-o perioadă foarte scurtă de timp vei ajunge la greutatea ideală, însă, de cele mai multe ori, chiar dacă reuşesti să scapi de câteva kilograme, ajungi la greutatea iniţială imediat ce renunţi la dieta respectivă. În plus, aceste diete îţi solicită organismul la maxim, fiind foarte stricte în ceea ce priveşte ce şi cât mănânci.

Trebuie să ştii că nici o dietă care durează o perioadă limitată de timp nu te va ajuta să scapi de kilogramele în plus pentru totdeauna. Pentru rezulatate de durată, trebuie luate măsuri de durată.

Metoda cea mai bună, pe care ţi-o recomandă specialiştii în nutriţie, este schimbarea unor obiceiuri culinare care dăunează nu numai imaginii, dar şi sănătăţii tale. Chiar dacă la început o să ţi se pară destul de greu, vei observa că pe parcurs nu numai că te vei obişnui, ci nu vei mai dori să te întorci la stilul de viaţă de dinainte.

Pentru început trebuie să ştii că nu vei rezolva nimic dacă te vei înfometa sau vei sării peste mesele principale ale zilei, ba mai mult, aceste metode pot duce la apariţia unor afecţiuni foarte grave.

Micul dejun

Este foarte important ca pricipalele mese ale zilei să fie luate la ore fixe. Este recomandat ca micul dejun să fie luat la ora 8:00, acesta fiind cea mai importantă masă pentru că ne oferă energia de care avem nevoie pentru a începe o nouă zi. La fel de bine este ca micul dejun să fie destul de consistent. Desigur, nu trebuie să exagerezi.

Încearcă să te fereşti de carbohidraţi şi să optezi, în schimb, pentru legume şi fructe care, datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţin, îţi vor furniza energia necesară.

Prânzul

Masa de prânz trebuie să conţină neapărat proteine (carne, ouă, peşte, mazăre, fasole) la care poţi adăuga o salată de legume sau o supă. Prânzul trebuie luat între orele 12:00 şi 15:00, în funcţie de programul fiecăruia.

Cina

Pentru cină este recomandat să alegi preparate uşor digerabile. Evită pe cât posibil să consumi carbohidraţi, pe care îi poţi înlocui cu un iaurt degresat sau salate de legume. Ai grijă ca cina să nu fie luată mai tarziu de ora 19:00.

Pentru gustările dintre mese optează pentru fructe şi seminţe oleaginoase (nuci, migdale, caju, fistic). Acestea ajută la buna funcţionare a organismului, dar oferă şi senzaţia de saţietate astfel încă să eviţi supraalimentarea stomacului. Daca reuşesti să urmeazi aceste trucuri alimentare cu siguranţă vei avea o siluetă de invidiat fără să apelezi la dietele chinuitoare care nu oferă rezultate de durată.