VIDEO: Lucruri care nu ştiai că te îngraşă

1 2 jpg jpeg

Potrivit medicului nutriţionist american LisaYoung, citată de prevention.com, există cel puţin patru factori care, la o primă vedere, nu au nici o legătură cu creşterea apetitului şi cu acumularea de kilograme nedorite.

Aerul condiţionat

Ştiai că este posibil ca aerul condiţionat să fie de vină pentru faptul că ai câteva kilograme în plus? Cercetătorii spun că persoanele care stau cu aerul condiţionat pornit (fie pentru a răci, fie pentru a încălzi aerul) au tendinţa să se îngraşe mai repede, fiindcă organismul lor nu mai depune efort pentru a lupta cu frigul sau căldura.

Totodată, persoanele care preferă să stea într-o cameră în care aerul condiţionat este setat pe temperature foarte scăzute au tendinţa să mănânce mai mult. „Avem tendinţa să mâncâm mai mult când stăm în încăperi cu temperaturi mai scăzute, corpul nostru are nevoie de energie, ca să nu ne fie frig”, a afirmat Young.

Unele medicamente

Anumite medicamente, în special cele antidepresive, pot creşte pofta de mâncare. „Bineînteles, fiecare persoană reacţionează diferit la tratamentul medicamentos, însă unele pastille, mai ales cele antidepresive, au o legătură cu creşterea apetitului”, spune Lisa Young. De aceea, înainte de a urma un tratament, o persoană trebuie să se consulte cu medicul, ca să ştie exact la ce să se aştepte.

Schimbi exerciţiile fizice

Dacă îţi place să faci sport, tocmai pentru a te menţine în formă, s-ar putea să ai surpriza să te şi îngraşi. Acest lucru se poate întâmpla dacă îţi schimbi ritmul exerciţiilor, fiindcă organismul tău are nevoie de mai multă energie, deci vei avea o poftă de mâncare crescută. Din fericire, aceaasta este o perioadă trecătoare.

Stresul

Stresul poate duce la o poftă de mâncare excesivă, deci la o creştere în greutate. Unele persoane au tendinţa să mănânce mai mult, dar şi să simtă o poftă de dulciuri în momentele stresante.