VIDEO: Ce alimente să eviţi ca să nu faci celulită

Există câteva alimente care vă ajută în combaterea celulitei
 jpeg

Ştiai că şi nevinovata cafea contribuie la extinderea celulitei? Pentru că favorizează reţinerea apei în organism. Iată câteva dintre plăcerile noastre alimentare la care ar trebui să renunţăm, dacă ne dorim o piele frumoasă, fermă şi sănătoasă, adică fără urmă celulită!

Cafeaua

Cafeina este adesea utilizată în tratamentele corporale care combat celulita, fiind ingredientul-minune care ajută la reducerea centimetrilor din talie, de pe coapse şi care reduce vizibil aspectul de piele încreţită.

Dar acest lucru este valabil doar la exterior, pentru că ingerată, cafeaua face mai mult rău decât bine. Zaţul din cafea nu mai este la fel de benefic pentru piele, pentru că nu mai stimulează circulaţia, ci contribuie la reţenţia apei în corp. Aici se adaugă şi toate băuturile pe bază de cola, care îndulcite cresc nivelul de insulină din sânge.

Femeile sunt mari amatoare de „ceva“ dulce, dar această plăcere le costă, pentru că dulciurile se transformă în grăsimi. Grăsimile se depun şi, astfel, apar kilogramele nedorite, care sunt atât de greu de îndepărtat.

Dar greutatea în exces nu reprezintă singurul neajuns pe care îl aduc dulciurile. Ele afectează şi ţesuturile cutanate, care distrug rezistenţa colagenului responsabil pentru pielea fermă. Dacă vrei să reduci celulita de pe corpul tău trebuie să consumi mai puţine zahăr şi dulciuri.

La fel ca în cazul zahărului, sarea trebuie de asemenea redusă cât de mult posibil. De ce? Explicaţia este simplă şi nu necesită niciun alt studiu de specialitate: sarea este principalul vinovat pentru retenţia de apă în organism.

Este clar că o piele „pufoasă“ nu poate fi în acelaşi timp o piele fermă. Dacă preferi mâncărurile cu gust, picante, sărate sau condimentate, alege ierburile aromate, cum este busuiocul, mărarul, oregano.

Alcoolul produce mari dezechilibre în organism, deoarece consumul de băuturi tari afectează buna funcţionare a rinichilor şi a ficatului. Iar acest lucru împiedică detoxifierea organismului. Odată rămase în corp, toxinele luptă împotriva sistemului digestiv şi al sistemului nervos, provocând şi senzaţia de a mânca „un dulce“. Pentru ca în final, pielea să aibă şi mai mult de suferit, iar celulita să câştige tot mai mult teren.