Un cunoscut medic explică: ”Cine mănâncă mult trăieşte puţin” - Aceasta este hrana lichidă excepţională

1 2 jpg jpeg

Medicul Rubin Munteanu explică totuşi de ce nu ajungem să ducem un stil de viaţă sănătos. Cel mai important este cumpătul. Dacă mâncăm câte puţin din toate atunci avem toate şansele să trăim mult şi fără boli.

”Cine mănâncă mult trăieşte puţin. Dacă vă uitaţi la persoanele trecute de 90 de ani, n-o să găsiţi oameni peste greutatea normală. Ei sunt cumpătaţi, toată viaţa lor au respectat acest principiu, este o valoare fundamentală. Să fii cumpătat înseamnă din toate cu măsură. Există şi mai mult decât cumpătare, există înfrânare. Dacă am fi măcar cumpătaţi, ar fi foarte bine. Dacă am fi şi înfrânaţi, ar fi şi mai bine”, susţine specialistul.

”La prânz mâncăm ciorbă, felul doi şi desert. Şi aici avem o mâncare românească excepţională: borşul. Aduce vitamine, previne şi tratează constipaţia, este o hrană lichidă excepţională. Mâncăm încet, cu pauză între felul doi şi desert, la fel cum eşti servit şi la restaurant, nu repede sau pe fugă, lăsând creierul să primească informaţia de la stomac şi porţiile. Porţia trebuie să fie mică, trebuie să ne educăm să mâncăm încet, la masă, puţin, este adevărat de toate pentru că aşa ne satisfacem mental”, spune Rubin Munteanu.